Conèixer i entendre el món àrab i el Pròxim Orient a través dels mapes

Món àrab islam islàmic musulmans Pròxim Orient golf Pèrsic Egipte Síria Alcorà

Els mapes serveixen per a situar i localitzar un lloc específic. També serveixen per a orientar-nos i saber on són les ciutats i els accidents geogràfics, per saber com és el seu entorn i quina és la distància i la relació, per exemple, entre les comunitats i els estats àrabs dels quals sentim tant a parlar aquests dies…

A continuació trobareu els enllaços a quatre articles per aprendre la geografia del món àrab i el Pròxim Orient a través de mapes interactius dividits en onze nivells, a un mapa animat que mostra els imperis que han governat la regió al llarg de la història i alguns mapes que us ajudaran a visualitzar les arrels profundes i antigues del conflicte de Síria.

APRENDRE LA GEOGRAFIA DEL MÓN ÀRAB

Els mapes interactius són una bona eina per aprendre geografia tot jugant. Podem jugar sols, competint contra nosaltres mateixos, o bé en companyia, posant a prova els nostres coneixements i reflexos.

1. Jocs amb mapes interactius per aprendre geografia del Pròxim Orient (tutorial) (països del Pròxim Orient, capitals del Pròxim Orient i regions geogràfiques).

2. Jocs amb mapes interactius per aprendre geografia del Pròxim Orient (nivell II) (països del Pròxim Orient, el nord d’Àfrica i Àsia Central).

3. Jocs amb mapes interactius per aprendre geografia del Pròxim Orient (nivell III) (països del Pròxim Orient, capitals del Pròxim Orient i regions geogràfiques).

4. Jocs amb mapes interactius per aprendre geografia del Pròxim Orient (nivells IV a XI) (països del Pròxim Orient, capitals del Pròxim Orient, mars i rius, i regions geogràfiques).

Voleu rebre al vostre mail els articles d’Interpretant el món àrab i l’islam?

Introduïu el vostre correu electrònic en la pàgina de subscripció.


CONÈIXER LA HISTÒRIA I ENTENDRE EL CONFLICTE DE SÍRIA

4. Els mapes de la revolta a Síria. Comproveu les semblances gens casuals entre les fronteres comunitàries, les divisions administratives de Síria al llarg de la història i els actuals fronts de guerra.

5. Els imperis del Pròxim Orient al llarg de la història. Mapa animat que ens ajuda a organitzar geogràficament i cronològicament tots els imperis que han passat i han deixat petjada en la regió del Pròxim Orient i el nord d’Àfrica, des de l’any 3000 aC fins a l’actualitat.

Autor: Jordi Llaonart (font: http://blocs.mesvilaweb.cat/arabislam)
_______________________________________________________________
Articles relacionats:


Llegir l’Alcorà en ramadà

Anuncis de televisió i humor en ramadà

Què és el ramadà i què s’hi fa?

Què és l’Aixurà?


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de arabislam, TIC | s'ha etiquetat en per arabislam | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent