Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

24 de gener de 2011
2 comentaris

Tria ser feliç

     Conten que en un moment d’una taula redona sobre religió i pau entre els pobles, en què intervenia un afamat teòleg catòlic i el Dalai Lama, el teòleg li preguntà maliciosament al monjo budista: -“Santedat, quina és la millor religió?”. Esperava que diguera: “El budisme tibetà” o “les religions orientals, molt més antigues que el cristianisme…”

     El Dalai Lama féu una xicoteta pausa, somrigué, mirà fixament als ulls del teòleg -cosa que el va desconcertar un poquet perquè coneixia la malícia continguda en la pregunta- i afirmà: “La millor religió és la que t’aproxima més a Déu, a l’infinit. És aquella que et fa millor.”

     Per tal d’eixir de la perplexitat davant de tan sàvia resposta, preguntà de nou el teòleg catòlic: -“I què és el que em fa millor?” Li va respondre: “Allò que et fa més compassiu, més sensible, més desapegat, més amorós, més humanitari, més responsable, més ètic… La religió que aconseguesca fer això de tu és la millor religió.”

     El teòleg guardà silenci meravellat, i fins al dia d’avui segueix ruminant la seus resposta sàvia i irrefutable…

     Amic/ga, no interessa tant la religió que professes o si tens o no tens religió. El que realment importa és la teua conducta davant dels teus semblants, de la teua família, del teu treball, de la teua comunitat, davant del món…

     Recordem: “L’Univers és el ressò de les nostres actuacions i els nostres pensaments.” 


     La Llei d’Acció i Reacció no és exclusiva de la física. És també de les relacions humanes. Si jo actue amb el bé, rebré el bé. Si actue amb el mal, rebré el mal. Allò que els nostres avis ens van dir és la més pura veritat: “tindràs sempre el doble d’allò que desitges als altres.”

     Ser feliç no és qüestió de destí. És qüestió de tria.

     PD: D’uns papers trobats al Monestir de Santa Maria de Nassiu. 

Santa Liduvina, verge
11.04.2011 | 8.27
Una reunió
23.10.2010 | 12.55

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

 1. …si feia tal pregunta. O és que s’havia oblidat de Marc, 12:18-31 :

  “Llavors un dels mestres de la Llei, que havia sentit la discussió i havia trobat bona la resposta de Jesús, se li va acostar i li va fer aquesta pregunta:

  –Quin és el primer de tots els manaments?
  Jesús va respondre:
  –El primer és: Escolta, Israel: el Senyor és el nostre Déu, el Senyor és l’únic. Estima el Senyor, el teu Déu, amb tot el cor, amb tota l’ànima, amb tot el pensament i amb totes les forces. El segon és aquest: Estima els altres com a tu mateix. No hi ha cap manament més gran que aquests. “

  És la mateixa resposta que li va donar (sàviament) el Dalai Lama.

  Salut, Àngel! :·)

 2. M’agrada. Tant de bo s’ajuntaren els dirigents de les diferents esglésies i consensuaren alguns principis bàsics que ací, en aquest xixotet paperet, s’apunten clarament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.