Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

20 de maig de 2006
Sense categoria
16 comentaris

Ha arribat el Tirant en valencià

Ahir, divendres 19 de maig, va ser el primer dels dos dies que el Teatre Serrano de Gandia ofereix la possibilitat de visionar la pel.lícula TIRANT LO BLANCH en valencià. Hi vaig assistir amb un grup d’alumnes del 1r B (Batxillerat) de l’IES "Ausiàs March de Gandia (la Safor). La pel.lícula té una duració de 120 minuts (més o menys). La gent assistent -per cert estàvem a la 3a fila, cosa que indica que les aproximadament 171 butaques eren ocupades- va riure uns quants moments de la projecció: és "immillorable" com perden -finalment- la virginitat Carmesina i Tirant. No us diré com. Si ho voleu saber aneu-hi. Un cop acabada la representació acompanyí Roman Sanjuán Garcia a la platja de Gandia per no haver d’agafar la "Marina" -autobús que comunica la platja i la ciutat-. I, un cop vam passar per Andreu Martínez i Adrià Bertó -estudia que et queda no res per finalitzar el curs- ens dirigírem a la platja a sopar -sopar pensat i fet- en un restaurant xinés. Hi sopàrem els abans esmentats, Iván Bertó, Ramon Ortolà i qui escriu açò. El Roman Sanjuán no volgué quedar-s’hi. El sopar transcorregué entre les bromes i la xerrada informal, cosa que aproxima les ja "velles generacions" -és a dir jo- i les "noves". Així em costa menys entendre’ls. Després de sopar, tornàrem a Gandia. I s’hi afegí a la nit Xavier Peiró, a qui l’Ivan no parà de fer-li brometes. Sí, ho sabem, Ivan no ets tan pesat. Però Xavier tenia raó ahir. S’ha d’avisar en cas que algú s’hi retarde. Què vam prendre no ho contaré -fa lleig!!!- Però ja hem quedat que algun altre dia ho repetirem. Per cert, també m’he compromés a un dinar o berenar-sopar al meu poble -tan xicotet-.  Entre unes coses i altres arribí a casa cap a les 2:00 de la matinada des de les 7:20 que m’havia alçat. Ara un dia és un dia… Bo, fins després o demà on comentaré algun aspecte de la vida política, religiosa del nostre País… Bon dia.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

 1. Del virgo de Viçantetat a el Tirant lo blanch s’ha millorat molt la comèdia circense i picantona dels anys vuitanta, estem més espabilats i desvirgats a l’hora de fer comèdia de chiste verd espanyola al cinema.

 2. De la gràcia pel forat del cul del Virgo de Viçanteta a el Tirant lo blanc, sembla un elluernament com si ja arribesin al nivell del valors cultural del segle XV d’Or valencià.

 3. T’imagine com un professor d’aquells de les pel·lis americanes. Quina gran sort tenen els teus alumnes. Hi haurien d’exprémer-te més encara. Jo, del teu tarannà, després de vora 30 anys encara m’enrecorde d’ells amb joia i agraïment. Hi ha mestres, professors que sou un luxe. 

 4. Ho celebrem en cava i ro-lli-tos de pri-ma-ve-ra. Ep! i la segon copa del Barça ja m’os posa a toc. El levante feliz<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< No dic jo, el que hi ha, el que nos conforma és per què no vol.

  Viva camps de golf.

 5. Siguen o no del Barça, és si haveres dit que en poden anar a veure el Tirant lo blanch en català com fa ACPV, en volta de en valencià. 

 6. Quant van guanyar la lliga l’any passat i els de TV3 entevistaren en català una penya blaugrana del País Valencià., i li contestaren en el costum establert inter-autonomic castellà, quand els cantics és feien i entre ells parlaven en valencià.

  Això tanmateix deu ser humor valencià.

 7. , que els acompanya on cal, i que a més queda per sopar amb ells és un senyor MESTRE.

  no em deixa de sorprendre el teu tarannà envers els alumnes. com que d’alguna manera tinc assumit que el futur la meua vida també estarà lligada al món de l’educació, exemples com els teus són dignes de seguir.

  salut Àngel!

 8. Mira, si vols dir el que em pense malament anem, xiquet… o noi o al.lot o… no sé segueix tu… No m’he molestat però em pensava que el nom no feia la cosa… ara si per a tu sí… que Déu ens agafe confessat…

  He treballat 6 anys 6 a Catalunya… res més…

 9. No crec que faça res de l’altre món -perquè (crec) que no hi ha altre món- acompanyant els meus alumnes al cine… ho faig perquè si poden agafar alguna "coseta" meua per xicoteta que siga ja haurà valgut la pena… Bo, de veritat, gràcies

 10. Quant mire TV3 dic que parlen català i no s’hem acut dir que parlen en valencià i quant mire la televisió local de Gandia dic que parlen valencià, encara que se que el nom no fa la cosa intente ser respectuos amb les denominacions pròpies del País.

  I no com ACPV que de vegades sembla que no sap on s’encontra o si juga a la confussió dels ignorants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.