Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

27 de febrer de 2021
0 comentaris

El món està dividit en dos classes de persones (I)

El món està dividit en dos classes de persones, “qui no dóna les gràcies i qui les dóna”. Així ho va assegurar el papa Francesc durant l’audiència general del passat 30 de desembre, en què va reflexionar sobre l’oració d’acció de gràcies.
Es tracta d’una nova catequesi centrada en l’oració cristiana, tema sobre el qual el Pontífex reflexiona des de fa diverses setmanes. Des de la biblioteca del Palau Apostòlic del Vaticà, el Sant Pare invità a reflexionar sobre l’episodi de l’Evangeli de sant Lluc en què Jesús cura deu persones leproses. El Senyor, després d’escoltar les seues súpliques, els diu que es presenten on els sacerdots.
Els leprosos no es curen a l’instant, sinó quan estan de camí per tal que els sacerots foren testimonis de la curació dels deu leprosos i siguen readmesos en la comunitat: en temps de Jesús els leprosos eren considerats impurs i se’ls marginava de la societat.
“Els deu es fien, van de seguida, i mestre estan anant es curen, els deu. Els sacerdots haurien per tant pogut constatar la seua sanació i tornar-los a la vida normal”, explicà Francesc.
Però el Sant Pare on es va centrar fou en el que va passar a continuació: “D’aqueix grup, sols un, abans d’anar on els sacerdots, torna enrere a donar gràcies a Jesús i a lloar Déu per la gràcia rebuda. I Jesús nota que aqueix home era un samarità, un mena d'”heretge” per als jueus de l’època. Jesús comentà: No hi ha hagut qui tornara a donar glòria a Déu sinó aquest estranger?”.
“Aquest passatge, per així dir-ho, divideix el món en dos: qui no dóna les gràcies i qui les dóna; qui ho pren tot com a do, com a gràcia”, subratllà el papa Francesc.
D’aquest episodi de la vida de Jesús el Pontífex extrau un ensenyament: “L’oració d’acció de gràcies comença sempre des d’ací: del reconéixer-se precedits per la gràcia”.
“Hem sigut pensats abans que aprenguérem a pensar, hem sigut estimats abans que aprenguérem a estimar; hem sigut desitjats abans que en el nostre cor sorgira un desig. Si mirem la vida així, aleshores el “gràcies” esdevé el motiu conductor de les nostres jornades”.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.