Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

31 d'agost de 2021
0 comentaris

El medi rural com a espai d’oportunitats

Emplaçats en territoris que avui reben el nom de l’Espanya buidada, els nostres pobles i el seu entorn són espais plens d’oportunitats que brinden alternatives a un desenvolupament digne per a les persones i el medi que les envolta.

La primera oportunitat són les persones grans que, demostrat està, on millor envelleixen és en sa casa, en el seu entorn, on han viscut la seua vida i tenen els seus records. Per tal que açò siga possible cal la creació d’ocupació per a persones joves que els proporcionem la cura necessària per a garantir-los una vida de qualitat, al temps que s’assenta població i es reactiva la vida cultural, social i econòmica dels nostres pobles.

La segona oportunitat és fer un ús racional dels recursos naturals, les terres de conreu, els boscos i les aigües. En els últims anys s’han descurat o s’han utilitzat d’un mode abusiu o destructor. Cal tornar a pensar a fer un bon ús amb aprofitaments i cures que els conserven i ajuden al retorn de noves persones als pobles.

Per a poder viure en el medi rural cal tenir un pla on es done suport al local, on es faciliten l’autoconsum i la venda d’excedents propis, on les normatives s’adapten als entorns i no el contrari, on es prioritze el benefici social que la població aporta a l’entorn i no l’econòmic.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.