Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

27 de maig de 2012
0 comentaris

Contra el racisme (1)

     L’ONU convoca cada 21 de març la celebració del Dia Internacional de l’Eliminació de la Discriminació Racial. El motiu d’haver triat aquesta data és que aqueix dia de l’any 1960 la policia va disparar contra una manifestació pacífica que tenia lloc a Sharpeville (Sud-àfrica), per tal de protestar contra les lleis de passes de l’apartheid. L’ONU amb aquest dia vol recordar-nos el propòsit de combatre i erradicar el racisme, la xenofòbia, la discriminació racial i totes les formes relacionades amb la intolerància que tenen lloc a diverses parts del món.

     El racisme és una violació dels drets humasns i de la dignitatr humana, però és una situació que ha existit des de fa molt de temps i a la qual s’enfronten milions de persones encara en ple segle XXI. De vegades identifiquem racisme amb el rebuig que pateixen les persones de divers color de pell, però podem comprovar que si aqueixa persona és un afamat esportista o cantant de rock els sentiments xenòfobs desapareixen i inclús es transformenm en admiració. El que anomenmen  racisme o rebuig al diferent duu implícit un component sociocultural, un rebuig al pobre i al marginat.

     Totes aquelles accions, conductes, actituds que tinguen per objecte la discriminació, distinció, exclusió o restricció que tota persona es desenvolupe en condicions d’igualtat és un acte de racisme.

(seguirà) 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.