Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

7 de juny de 2020
0 comentaris

POBLES ABANDONATS (i II)

-Establir d’ensenyança primària obligatòria en tots els municipis xicotets. I instituts i centres de formació professional en el cap de comarca.

-Aprovar el desplaçament de furgonetes de repartiment de comestibles, al menys dues dies a la setmana, a totes les poblacions.

-Exigir el funcionament d’almenys una oficina bancària, amb horari normal d’apertura al públic, en totes les capçaleres de comarca.

-Establiment de fonts d’energies renovables -solars, geotèrmiques o eòliques- en totes les mancomunitats de xicotets municipis, per tal de garantir energia elèctrica contínua i barata.

-Garantir l’accés de totes les poblacions a la ràdio, la televisió i internet.

-Participació econòmica dels xicotets municipis en els cànons d’aprofitament de l’aigua embalsamada n els pantants de capçalera dels rius, que negaren terrenys dels mateicxos, comunals o particulars.

-Protecció efectiva del seu patrimoni artístic i paisatgístic.

-Desgravacions fiscals per als residents d’aquestes poblacions i per a les seues activitats econòmiques.

-Representació directa de les mancomunitats de xicotets municipis en les Federacions de Municipis i en els escons dels Parlaments Atonòmics.

Són utòpiques aquestes propostes? Però sense la seua realització -en tot o en part- és inviable la resurrecció d’aquests pobles sense vida o en procés de morir.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.