Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

15 de desembre de 2012
0 comentaris

BISBE XAVIER, GRÀCIES, text del P. Josep Miquel Bausset a EL PERIÓDICO MEDITERRÁNEO

     Per la relació que vaig tenir fa uns anys, durant un any i tres mesos, en què l’avui nomenat bisbe de Mallorca, monsenyor Xavier Salinas estigué a Benicolet (la Vall d’Albaida) juntament amb el sacerdot En Vicent Ribes i Palmero (ACS), us deixe (i me n’alegre del guardó concedit) aquest article del P. Bausset en què fa referència al fet que demà serà nomenat Soci d’Honor de l’Associació d’Amics del Papa Luna a Peníscola. Des d’ací recorde aquella Setmana Santa en què l’amic Vicent oficià a Benicolet mentre monsenyor Salinas (aleshores sacerdot) oficiava a Terrateig, assistit per mi com a escolà. Quns temps aquells! I quant ha passat des d’aleshores! Però on hi ha hagut veritable estima per l’Església i pel poble de Déu, i per la cultura i la llengua pròpies, sempre queda alguna cosa. I ara més que mai. Bon dia. I enhorabona, bisbe Xavier!

“Demà diumenge a Peníscola, el bisbe Xavier serà nomenat Soci d’Honor de l’Associació d’Amics del papa Luna., com a agraïment pels seus 15 anys com a pastor del bisbat de Tortosa i davant l’imminent trasllat a la seua nova diòcesi de Mallorca.

Home del nostre temps i assidu a la xarxa, com “bloguer”, el bisbe Xavier expressava al seu blog, els seus sentiments més íntims en deixar el bisbat de Tortosa: “És difícil després de quinze anys, marxar a una nova diòcesi”. Agraït pel temps passat en aquest bisbat que el va acollir amb goig, el bisbe Xavier ha reconegut que “a la diòcesi de Tortosa he aprés a viure el meu ministeri amb un to familiar”. De segur que recordarà per sempre persones i llocs de la nostra terra, que ell ha visitat i ha estimat ben sincerament i que sempre portarà al cor: Alcalà de Xivert, Morella, Peníscola, Castellfort, Vinaròs, Herbers, Tírig, Benicarló, Catí… Són pobles i viles on el bisbe Xavier ha compartit “moments de vida eclesial”, amb les comunitats cristianes i amb els “joves de la diòcesi que m’han omplert d’alegries i m’han donat raons d’esperança en el futur”.

El bisbe Xavier va nàixer a València el 1948 i va ser ordenat prevere el 1974. El 1992 va ser consagrat bisbe d’Eivissa i el 5 de setembre de 1997 va ser nomenat bisbe de Tortosa, on feu la seua entrada el 26 d’octubre del mateix any. Durant els 15 anys passats entre nosaltres, el bisbe Xavier ens ha mostrat un estil de vida senzill i amable, que quedava plasmat en els seus articles dominicals a Mediterraneo. Cada diumenge podíem assaborir les seues reflexions, plenes de la passió pel Regne. en el seu servei episcopal, el bisbe Xavier ha anunciat l’Evangeli i ha compartit amb els valencians del bisbat de Tortosa, la fe i l’esperança.

Segur que portarà sempre en el seu cor, els records i les visites als santuaris de la Mare de Déu de l’Avellà, la Vallivana, la Balma, els Socors o la Misericòrdia….

Amb l’acte de Peníscola, és el moment d’agrair al bisbe Xavier el seu servei abnegat a les comunitats cristianes de la nostra diòcesi. Per això, bisbe Xavier, moltes gràcies per tot! I bon treball a Mallorca.”


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.