Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

24 de juny de 2019
0 comentaris

Beat Carles de Foucauld (1 de desembre)

Carles de Foucauld va néixer a Estrasburg el 15 de setembre de 1858. Des del mateix moment que amb la seua conversió – ocorreguda en 1886-en què va descobrir el que per a ell significava Jesucrist, no va cessar de buscar el camí pel qual realitzar la seua vocació religiosa. Això, no obstant no hauria de clarificar-se, però, sinó progressivament.

Al monestir trapenc d’Akbés, a Síria (1890- 1897) realitzarà els primers intents per refermar la seua vocació. Passats uns quants anys de vida cistercenca notarà, però, que no trobava allà tota la nuesa i abnegació que perseguia d’acord al seu desig de viure “la vida de Natzaret”. Anirà, doncs, a Terra Santa, on romandrà quatre anys, dividint el seu temps entre el treball manual, la lectura i l’oració. Consagra jornades senceres a l’oració, i a la meditació de l’evangeli. Aquest període serà per a ell com un llarg retir, i el noviciat de la seua vida espiritual futura.

Descobreix que aquella vida que porta a Terra Santa ha de ser entre les ovelles més abandonades. Es prepara per al sacerdoci, que rep a Viviers. I opta per instal·lar-se a Beni Abbes, a Algèria (1901- 1905), on trobarà la pròpia realització del seu ideal. Busca un equilibri entre la seua vida monàstica contemplativa i el seu desig d’irradiar l’amor de Crist entre els nadius que l’envolten. Compagina una autèntica vocació contemplativa amb una caritat apostòlica al servei de la salvació del proïsme, no expressada per la predicació ni per les obres organitzades, sinó a partir d’una amistat respectuosa, plena d’hospitalitat i bondat, com irradiació de l’amor de Crist cap a tots els homes. I això inserint-se veritablement a la regió de l’Hoggar.

A Tamanrasset porta una vida d’intensa pregària, fa el bé que pot en el seu voltant entre els tuaregs. Escriu nombroses obres en les que plasma la seua espiritualitat i deixa les regles de diverses congregacions projectades, però no realitzades sinó ja mort. La seua espiritualitat tindrà profunda repercussió en els sectors més sensibles de l’Església. el 1 desembre 1916 va ser assassinat en una raizza d’incontrolats. va ser beatificat recentment.

PD: Traduït del full ALELUYA.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.