Totxanes, totxos i maons

El Bloc de Joan Josep Isern

27 de desembre de 2016
2 comentaris

Dia i mig a la Vall d’Albaida: a Otos, amb rellotges de sol i la Pedra de Basset

En un món en què Internet sembla un element imprescindible a l’hora de fixar les relacions entre persones i col·lectius s’agraeixen molt les oportunitats de veure’s les cares amb la gent amb qui habitualment es tenen tractes a través d’una pantalla. Aquest era, sens dubte, un dels al·licients per apuntar-se a la Trobada de Blocaires de Vilaweb. L’altre, almenys per a mi, era conèixer, encara que fos de manera fugaç, la Vall d’Albaida i, més concretament, el poble d’Otos la fama del qual havia arribat fins i tot a mi, barceloní i urbanita d’estricta observança, gràcies a la magnífica mostra de rellotges de sol que s’apleguen en els seus carrers.

La sessió de treball de la Trobada va ocupar una bona part del matí i va servir, a part de posar rostre als autors de Blocs que només coneixíem pel nom o el lema, per constatar la necessitat de trobar vies de contacte que ens ajudin a consolidar-nos com a grup. Un grup, no cal dir-ho, heterogeni però amb uns quants elements en comú en els quals caldria aprofundir. També va servir per constatar que ens queda encara molt camí per endavant a l’hora d’incrementar la nostra visibilitat entre els lectors de Vilaweb. En aquesta línia varen sorgir algunes idees que no descarto que, convenientment analitzades, puguin donar resultats tangibles d’aquí a no gaire temps. I de moment ho deixo aquí.

L’altre gran acord que vàrem prendre va ser no esperar tres o quatre anys per celebrar una nova Trobada. I gràcies a l’oferiment de Josep Selva, autor del bloc “Cafè en gra”, la següent la farem a la vila osonenca d’Orís on ell resideix.

Abans de dinar Joan Olivares ens va fer de guia per la ruta dels rellotges de sol del poble (vegeu aquí que hi diu Enric Marco en el seu bloc “Pols d’estels”) i en el transcurs d’aquesta passejada va ser quan es va produir un dels moments estel·lars del dia: el contacte, en el jardí de l’Ajuntament de la vila, amb la Pedra de Basset, un rellotge de sol summament especial (vegeu la il·lustració que encapçala l’apunt) que us volia explicar però que acabo de veure que la companya Roser Giner ja ho ha fet, i molt bé, en el seu Bloc i, per tant, prefereixo evitar duplicacions i que la llegiu directament entrant aquí. Ja m’ho sabreu dir…

Després, a l’hora de dinar, vaig tenir la sort de seure al costat de gent sàvia com Jem Cabanes i Pep Guia que varen dedicar les estones entre plat i plat a intercanviar opinions sobre l’ús acurat dels pronoms febles a partir del títol d’un llibre històric d’en Guia: “És molt senzill: digueu-li Catalunya”. Conversa que, com era d’esperar, va derivar finalment cap als diacrítics i la nova Gramàtica de l’IEC. Jo, naturalment, vaig romandre tota l’estona callat, escoltant molt atentament i prenent notes. Que d’aquestes situacions sempre se’n surt més savi. O almenys, més gratificat.

I acabo ja aquesta petita crònica de la Trobada de Blocaires de Vilaweb a Otos (barcelonins: recordeu allò de la primera “o” pronunciada ben oberta) posant-vos la llista dels assistents amb un enllaç als respectius Blocs. Pel que he pogut veure aquests dies uns quants ja hi han escrit les seves impressions i, per tant, quan els llegiu tindreu una visió força calidoscòpica d’aquell dia i mig a la Vall d’Albaida que tan bons records en van deixar a tots plegats.

* Pep Albinyana, “Gàlim”

* Enric Balaguer, “A tall d’invocació”

* Josep Blesa, “Archiletters”

* Dídac Botella, “TocDeQueda”

* Francesc Cabiró, “Finestra fotogràfica”

* Àngel Canet, “Els papers de Santa Maria de Nassiu”

* Àngel Cano, “El nét del tio Pipo”

* Ildefons Checa, “Observatori Conarda”

* Albert Dasí, “Ulisses20”

* Roser Giner, “Chào ông Viêt Nam

* Joan Grimalt, “Ja pensaré un títol”

* Pep Guia, “Josep Guia Marín”

* Joan Josep Isern, “Totxanes, totxos i maons”

* Pepa Leyda, “El bloc de Pepa Leyda i Salvà”

* Enric Marco, “Pols d’estels”

* Josep-Anton Monfort, “Escrits injustificables”

* Belén Murillo, “La Belén de Madrid”

* Vicent Partal, “Mails per a Hipatia”

* Josep Selva, “Cafè en gra”

* Eduard Solà, “Solcades”

* Josep Usó, “Des de la Plana”

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!