1-0 Trenta poetes per la llibertat (Vibop Edicions)

0

 

 

 

 

 

 

 

Pocs dies després dels fets del primer d’octubre del 2017, VilaWeb va començar a publicar la sèrie ‘Proclames de llibertat’. Cada dia, durant dos mesos, VilaWeb va publicar un poema o una imatge plàstica creada per poetes i artistes visuals d’aquest país denunciant els fets de l’1-O o bé compartint la mobilització popular als carrers, la vaga general, la declaració de la República.
La intenció de la sèrie era donar visibilitat als creadors, a la seva reacció des de l’art, també des de la immediatesa dels fets, des de l’impacte que els causaven tots aquells esdeveniments i episodis. De tota aquella mirada col·lectiva del món de l’art, en aquest volum n’hem aplegat els poemes. Hi trobem la poesia de Dolors Miquel, Enric Casasses, Sebastià Perelló, Lluís Solà, David Caño, Miquel Desclot, Ester Xargay, Biel Mesquida, Carles Rebassa, Anna Gual, Biel Barnils, Jaume Subirana, Pau Vadell, Joan Todó, Jaume C. Pons Alorda, Andreu Subirats, Lucia Pietrelli, Jordi Valls, Celdoni Fonoll, Antònia Vicens, Anna Pantinat, Emili Sánchez-Rubio, Hilari de Cara, Manel Ollé, Vicenç Altaió, víctor bonetarbolí, Joan M. Minguet Batllori, Laia Martinez Lopez, Ricard Mirabete, Perejaume i dues obres visuals que obren i tanquen el llibre, la primera de Marga Ximenez i la darrera de Frederic Perers.
Són trenta poemes plens d’immediatesa i alhora d’intensitat creativa, són mirades que ens ajudaran, de ben segur, a recordar aquelles setmanes, a recuperar emocions sentides, a reflexionar però també a agafar forces per a continuar un combat que només pot acabar amb la victòria del poble, d’aquest poble en sentit planer, acollidor, incitador que Vicent Andrés Estellés va definir dient que no érem res si no n’érem.

 

 

Publicat dins de Cultura | Deixa un comentari