Hu(mans) que estimen animals

0
Publicat el 14 de juny de 2013

El Carme Vic Galeria d’Art acull fins el 13 de juliol l’exposició “Convivències”, la darrera de la pintora Núria Vall. En aquesta mostra s’hi veu reflectida el seu respecte i estima absoluts per tots els animals. És per això que practica el veganisme, una opció personal i radical pel que fa als seus hàbits alimentaris, del tot conseqüent amb la seva manera de pensar. 

Tots els vint-i-dos animals representats interactuen amb unes figures femenines, que encara són les nines que caracteritzen les seves obres anteriors, però que comencen a ser ben bé una altra cosa. Les relacions que s’hi estableixen són d’harmonia i de gran complicitat. Animals i humans formen un tot indestriable, com si un fil invisible o un mínim contacte els relacionés entre ells, tot respectant llur individualitat.

De les figures humanes només se’ns mostra el cap, amb uns ulls carregats de melancolia i unes mans estilitzades, suaus, que no volen malmetre el seu entorn sinó només relacionar-s’hi, integrar-s’hi. El tema de les mans és probablement un sentit homenatge al seu avi patern que, cec com era, tenia un contacte sobretot auditiu i tàctil amb el món que l’envoltava.

Núria Vall aplica, en aquesta sèrie de quadres, oli i llapis sobre fusta de cirerer i fa servir colors bàsics (blanc, negre, groc, cian i magenta). Els espectadors rebran, a partir de la tècnica utilitzada i del tema i idees de fons desenvolupades, unes sensacions de placidesa i assossec difícils d’oblidar. Poètica pictòrica i senzillesa expositiva pels quatre costats.

 

Més informació a:

www.nuriavall.com

https://www.facebook.com/nuria.v.saborit

 

[article publicat a nuvol.com]

 

Publicat dins de Cultura | Deixa un comentari