Editorial Alpha

0

Va néixer l’any 1926 prenent el nom de la primera lletra de l’alfabet grec, tot evocant la idea d’origen. Fundada pel polític i mecenes Francesc Cambó per fer-se càrrec de l’edició de la Col·lecció de Clàssics Grecs i Llatins de la Fundació Bernat Metge -activa des del 1923- i d’altres col·leccions relacionades, com per exemple la traducció de la Bíblia de la Fundació Bíblica Catalana.

Hi treballen 6 persones i la seva màxima aspiració continua essent la publicació, en català, de les obres fonamentals de la nostra civilització.  

Publica, sobretot, obres clàssiques i traduccions acurades. Té engegades 3 col·leccions: la Col·lecció de Clàssics Grecs i Llatins de la Fundació Bernat Metge (bilingüe i en edicions crítiques, publica 6 volums l’any i està adreçada als subscriptors), la Biblioteca Grècia i Roma de la Bernat Metge (en coedició amb Edicions 62, presenta traduccions fonamentals de la Bernat Metge pel gran públic i sense el text original en grec o llatí) i Clàssics de Tots els Temps (publiquen 4 volums l’any).

A destacar que també, fora de col·lecció, han publicat l’excel·lent “Introducció a la Ilíada. Homer, entre la història i la llegenda” de Jaume Pòrtulas.

El seu catàleg complet es pot consultar a la web de l’Institut Cambó: www.institutcambo.org

Perdeu-vos-hi. 

 

 www.editorialalpha.cat

Publicat dins de Cultura | Deixa un comentari