Catalunyam!: disseny, gastronomia i llengua

0
Publicat el 13 d'agost de 2011

El meu crit de guerra sempre ha estat: els pessimistes a l’equip contrari! I ara que fins i tot queda bé (mal)parlar de la maleïda crisi i lamentar-se perquè no podem tenir més del que podem pagar –i és clar que no, ens ho vam voler creure–, ara que està de moda dir que els valors estan en ciris –i un be negre, senzillament han canviat–, ara que es diu que vivim en una dictadura del mercat –que en fa d’anys que la patim, i els que queden– inicitaves com Catalunyam! m’omplen d’optimisme i me’l fan vessar pels quatre costats.

També desmenteix tota aquesta colla de lloros repetitius i de retrògrades que no volen veure que cal convertir cada crisi en una oportunitat, que els canvis i els caos són més naturals que la permanència, que bestieses com fins-que-la-mort-us-separi-amén o l’eternitat són pures il·lusions de l’esperit. Au, va.

La trouppe de Catalunyam! es dediquen senzillament a estampar samarretes, calces, davantals i xapes on la llengua pròpia dels països de parla catalana es mostra amb ironia i sense complexes. El disseny és collonut i les seves propostes són agosarades i originals, el tema que les lliga és la gastronomia nostrada. No diuen que mengem també pels ulls? Agafeu aire, aviam si ho dieu en veu alta i sense respirar: pa amb tomàquet, cigaló, trifàsic, botifarra de pagès, sóc la pera, estic de mala llet, nyam-nyam, bon profit, xup-xup, pebrots selectes, figa superdolça [és a dins de la caixa que es mostra a la imatge que acompanya aquesta entrada], ple de vi, mestre porronaire, escudella i carn d’olla, peus de porc, boletairus catalaunicus, tocat del bolet, quins pebrots, s’ha acabat el bròquil, m’importa un rave, mataparent, pet de llop, trompeta de la mort, calçotada, allioli, caganer, porró, botifarra i tap de cava.

Ara respireu. Encara tenen molt terreny per córrer, la llengua i la gastronomia donen molt joc: sóc un llepafils, sóc un torracollons, teta de monja, escuradents… que parlin amb en Serra, Màrius, que els en podrà passar una bona llista!


Inicitaves com Catalunyam! demostren que, ara més que mai, ens cal més i millor Llengua, Imaginació, Ganes, Capacitat, Humor, Disseny i una bona Web!

[Més informació i de la mare que els va matricular clicant ací]

 

Publicat dins de Cultura | Deixa un comentari