Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

7 de juny de 2017
0 comentaris

YO NO VOY A OLVIDAR PORQUE OTROS QUIERAN, d’Alfons Cervera, Montesinos Assaig

A mode de ressenya…

La fitxa tècnica del llibre que tenim entre mans : Alfons Cervera n’és l’autor, el títol és Yo no voy a olvidar porque otros quieran, ciutat on s’ha fet l’edició Vilassar de Dalt, la col.lecció és Assaig, s’ha publicat el 2017 i el nombre de pàgines és 267.

L’obra d’Alfons Cervera és un conjunt de textos breus escrits des del 2003 fins el 2013. Els textos han estat o bé llegits per l’autor en diversos actes en què ha pres part o bé publicats en diversos mitjans que li han demanat un text al voltant del tema de llibre: “LA MEMÒRIA HISTÒRICA”. Cal dir que té un Prólogo “Llamar a las cosas por su nombre”, redactat per Francisco Espinosa Maestre el desembre de 2016. Més o menys us en feu ja càrrec del context en què s’han elaborat els escrits de Cervera.

Pel que fa a un possible resum és dificultós perquè cada text del llibre explica o fa referència a diversos moments i fets que podem englobar en allò anomenat Memòria Històrica.

Pel que fa a l’opinió que tinc respecte a l’obra, haig de dir que he llegit diversos llibres d’aquest autor i tots m’han fet el pes. I aquest a més a més, com es tracta d’assaig l’he pogut gaudir, si cap, més encara. Textos com Esa manera hermosa de entender la vida o Escribir es seguir escribiendo o Libros que nos salvan la vida són magníficos i, juntament amb la resta del llibre, t’aproximen al que és la Memòria Històrica i al fet que, després de 78 anys (des de l’1 d’abril del 39) encara tinguem la situació com la tenim. I moren gent major sense poder saber on estan les despulles dels seus familiars per dur-los un clavell o una rosa. És trist però real.

Recomane la lectura del llibre de Cervera.

Ací teniu més informació.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.