Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

29 de setembre de 2012
2 comentaris

Una bandera catalanista?, article del P. Josep Miquel Bausset aparegut dimarts al Periódico de Castellón i dimecres a Levante-EMV

Una bandera catalanista?

 

El dissabte 22 de setembre, el diari Levante informava de les protestes del PP d’Almenara, pel fet que al castell d’aquesta vila, el Bloc havia penjat una bandera, que el PP anomenava “catalanista”. La regidora del PP, Alícia Bañuls, afirmava que la bandera “catalanista” penjada al castell d’Almenara, era “una agresión sin precedentes a nuestra historia” i un “ataque”!!

La meua sorpresa ha estat majúscula, pel fet que aquesta bandera que, segons la regidora del PP és “una agresión a nuestra historia”, és la bandera que apareix en les pintures de Joan de Sarinyena al Palau de la Generalitat. De la Generalitat Valenciana, clar!!! I és també la bandera d’Alcoi, Bunyol, Benicàssim, Pedreguer, Macastre, Puçol, Santa Pola, la Vila Joiosa o Xèrica, entre d’altres pobles.

A més, la bandera que el Bloc ha penjat al castell d’Almenara, és la mateixa bandera que l’Ajuntament de València té (supose que guardada en pany i clau) i que és el Penó de la Conquesta, amb les quatre barres.

La bandera de la qual el PP d’Almenara s’escandalitzava, és la mateixa que apareix a la façana de l’estació del Nord de València o la que hi ha a tants i tants racons del nostre País! I és també la que hi havia al retaule de l’altar major de la catedral de València, abans que els canonges la canviaren!! I és també eixa bandera “catalanista”, la que apareix (en grans dimensions) darrere de la imatge de Sant Vicent Ferrer, al Pouet, al carrer de la Mar del Cap i Casal!!

El PP d’Almenara s’hauria d’informar, abans de dir que la bandera de les quatre barres és una bandera “catalanista”. A més, si pretén traure les banderes “catalanistes” del nostre País, tindrà faena, començant pel Penó de la Conquesta de la cavalcada del Pregó de les festes de la Magdalena o de les pintures de Sarinyena del Palau de la Generalitat. Per no parlar dels pobles que tenen eixa bandera com a oficial, o de les múltiples banderes “catalanistes” de l’estació del Nord de València.

Tinc la impressió que el PP d’Almenara no coneix la història del País, ni l’art, ni les tradicions. Possiblement, si els membres del PP d’Almenara anaren al Palau de la Generalitat, podrien descobrir quantes banderes “catalanistes” hi ha en aquell lloc. Eixes banderes “catalanistes” de Sarinyena, són “una agresión a nuestra historia”? també s’han de traure?

I per què, en compte de dir que és una bandera “catalanista”, no diuen que és una bandera “aragonesista”, si és també l’oficial d’Aragó? I si hagueren penjat una bandera d’Astúries o de Castella, també l’haurien considerat un “ataque” i “una agresión sin precedentes a nuestra historia”? Per què  eixe odi i eixa animadversió a Catalunya?

El PP d’Almenara creu que, pel fet que la bandera de les quatre barres siga oficial a Catalunya, ¿no pot ser-ho també d’altres territoris de l’Antiga corona d’Aragó? No saben els membres del PP d’Almenara que la bandera d’Itàlia i la de Mèxic són idèntiques?

Per què renunciar a uns colors que són patrimoni de tots els territoris de l’Antiga Corona d’Aragó? O és que ara hem de traure les banderes “catalanistes” del Palau de la Generalitat, les de l’estació del Nord o la de l’Ajuntament de València?

Com és que el PP torna a traure de nou, el fantasma del catalanisme?  Tanta por tenen a la història i a la llibertat? O és que són tan indocumentats, que desconeixen que la Senyera de les quatre barres està present, no només al castell d’Almenara, sinó a tants i tants llocs del nostre País?   

     PD: Si cerqueu l’article a Levante-EMV no el trobareu a l’edició digital, a l’edició de paper isqué amb el títol “Una bandera a Almenara” 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Vull quatre barres, encara que siguin de bar.
    Això cantava SAU fa molts anys.

    I aquesta gent no vol quatre barres encara que siguen valencianes. No volen res que sone a català, que els recorde l’agermanament. Quants cops han intentat que algun tribunal dicte que parlem diferent llengua?. És obsessiu. I absurde. I ridícul. I demostra el grau d’ignorància i de poca autoestima i les inseguretats d’aquesta gentola.

    I és més que tot això, arriba a ser odi el que senten, i són un tall de desgraciats, perquè un no pot ser feliç si es passa la vida odiant d’eixa manera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.