Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

29 de desembre de 2006
General
2 comentaris

TRES COSES: UNA RECTIFICACIÓ, UN ARTICLE D’OPINIÓ i UNA PÀGINA WEB

Ahir al títol del meu post deixava anar el nom de Rita "Fartera". Bé, vull rectificar: hauria d’haver escrit "Rita -FARTERÀ(DA)-". Queda més valencià i s’adiu molt amb el caràcter "…" de la tal Rita, alcaldessa de la ciutat. Si us contara com es veia la cosidora de vestit que tenia… (malauradament va morir fa un any més o menys).

L’article que us vull recomanar avui és de Jesús Puig, Tapeu-vos els uns als altres. Llegiu-lo per ahí dalt també.

Tapeu-vos els uns als altres

 

 

JESÚS PUIG

 

Vet ací el nou manament reescrit per alguns responsables polítics (d´alguna manera cal nomenar-los). El títol, reciclat de la màxima evangèlica, ordena l´acció recíproca i transitiva per amagar tots els minimiamis: Andratx, Telde, Porto… Vaja, que si la cosa va així, acabarem com aquell, dient que tothom és innocent… fins que se li investiga. I és que, alomojó, la corrupció és com la infidelitat, que la critiquen fins i tot els que la practiquen. Extrem que abona l´humor corrosiu de Marx (em referisc a Groucho, naturalment), quan diu que si en un banquet amb coberts de plata algú presumeix d´honrat, cal apressar-se a comptar les forquetes, ganivets i culleres. Diran que tots els polítics no són iguals. Només faltaria! Com també hi ha qui diu que no té preu, i acaba venent-se a preu de saldo. Gent que es conforma furtant només les graneres velles de l´ajuntament i gent que després de requalificar uns terrenys gasta en futileses de nou ric; gent d´escàs talent, qual protagonista de Toma el dinero y corre (la pel·lícula de Woody Allen), i gent espavilada que, tot i haver enregistrat en cintes el desig de submergir-se en les arques públiques, s´ha lliurat del càstig (no perquè el jutge haja dit que és innocent, sinó perquè qüestions de procediment han impedit jutjar-lo).

Que sóc massa pessimista? Calla, home, calla. Fixa´t en Balears: Primer neguen els fets, després fan anar el ventilador (com si els pecats dels altres taparen els propis), i per últim es manifesten militants i simpatitzants del PP, no per a demanar dimissions de polítics implicats en la trama, sinó per a exigir que a aquests no els punxen el telèfon. Així les coses, què voleu que us diga? Doncs, que els nous propòsits dels polítics balears per al 2007 han de ser, per força, ecològics. Vull dir, reciclables. Així vénen sent des que va estellar l´escàndol del túnel de Sóller en 1989. Per què canviar de propòsits, quan hi ha gent que es manifesta perquè vol que continuen robant-li la cartera?

jesuspuig@hotmail.com

I finalment, us recopmane una visita a la pàgina web (acabada d’eixir del forn) del nostre MOLTHO Francisco Enrique Camps (de Golf). Vénen les votaes i s’ha de fer servir tot el que es té a l’abast per aconseguir vots. També us pregue que us queixeu pel poc ús que fa de la nostra llengua.

I la senyoreta Rita Farterà(da) segueix sense contestar-me. Jo seguesc insistint-li. Espere que no em passe com solem dir ací baix: Qui l’entorta se l’emporta. Déu meu, quina desgràcia!!!

Bon dia.

Ja hem votat
26.06.2016 | 1.20
Som humans?
23.12.2013 | 7.13
Açò m’acaba d’arribar per correu…
06.12.2006 | 9.25
A General

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Gran aportació. Article per tenir en compte i arxivar. Segur que tard o d’hora en podrem fer una nova lectura o una relectura en funció d’un nou cas d’honestedat.
    Esperem que els desitjos que volem dels polítics siguin escoltats per TOTS ells.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.