Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

18 d'octubre de 2008
0 comentaris

SANT LLUC, EVANGELISTA

Sant Lluc és l’únic evangelista no jueu. Nascut a Antioquia, el seu món és l’helenístic, i la seua llengua, el grec. S’ha fet clàssic a les aules “el grec de Sant Lluc”, amb la seua expressiva i delicada senzillesa.

Era metge a Antioquia i no s’acontenta a rebre el baptisme, sinó que dedica la seua vida a l’apostolat i acompanya Sant Pau a Troas, a Macedònia i Filipos, on roman a la seua espera, i a Jerusalem, quan Pau és detingut al temple i dut a Cesarea. En apel.lar Pau al Cèsar i ser dut a Roma, Lluc, el “metge volgudíssim”, embarca amb ell; i amb ell sofreix el naufragi, al costat de Malta. A la segona presó de l’apòstol a Roma, la qual acabà amb el martiri, “Lluc és l’únic company”, escriurà Sant Pau.

Sant Lluc és l’autor del Tercer Evangeli, que té escenes com l’Anunciació Virginal, l’Encarnació i el Naixement de Jesús. Paràboles com la del “Pare que tenia dos fills” amb els quals hagué de desplegar igual immens cor; o l’ovella perduda, el fariseu i el republicà; Llàtzer i el ric banquetejador; conversions, com la del bon lladre i la de la Magdalena.

A la història dels “fets dels Apòstols” Sant LLuc narra el primer desplegament de l’Església, des de l’Ascensió fins a l’any 62. 

PD: Avui haig de donar les gràcies al P. Ordóñez, S.J., per l’apunt sobre Sant Lluc al seu llibre Els sants, noticia diaria. 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.