Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

23 de novembre de 2014
0 comentaris

Santa Bàrbara de Montcada

Seguim per la ruta del Carraixet, assolint la rosada silueta del Seminari La Immaculada de Montcada, amb les seues finestres, claustres interiors, torre i capelles. Els que un dia seran responsables de les ermites estudien, conviuen i oren en dos edificis singulars: la recollida capella de filòsofs i la basilical església.

“Cuenta con dos ermitas, una en honor de Nuestra Señora de los Desamparados, construida en 1701, en el lugar de otra dedicada a San Ponce, de la que únicamente queda, como recuerdo, una antigua tabla. De dicha santa mártir se guarda, en elegante reliquiario de plata, la falange de un dedo de la mano, la que trajo de Roma a principios del siglo XVI, mosén Alejandro de Blanes, beneficiado de la parroquia” (Nomenclátor, pág. 229)

Certament, l’origen es troba en aquell temps, quan la intercessió de la santa lliurà la població d’una destructora tormenta. Allí en un espai agradable, il.luminat pels jardins, arbrat, estacions del via crucis i un pou tancat, s’alça el porxe renaixentista, format per set arcs recolzats en pilars, amb pilastres adosades, sobre les quals apunta el frontó amb la seu finestra, custodiada per sengles rellotges de sol. L’interior és de planta de creu llatina, volta de canó amb arcs de faixó, alçant-se sobre les quatre petxines un octògon, sobre el qual s’assenta la mitja taronja. Compta amb un retaule neoclàssic on és venerada la imatge de la titular.

Lectura: Apocalipsi 21, 9-14


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.