Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

8 d'abril de 2015
0 comentaris

SANT JOSEP D’ALGINET

El pelegrí abans d’entrar a Alginet per l’antiga carretera N-340, troba al sud de la població el temple de què En Josep Sanchis Sivera va dir: “Cerca de la Villa hállase la ermita de San José, que es el patrón, construída sobre las ruinas de la antigua, de estilo gótico y de elevada nave, siendo lo interesante en ella la imagen del titular, obra del siglo XV, que parece se veneraba en el poblado de Trullas, y al desaparecer se trasladó a Espioca, y de aquí a Alginet, en 1580”. Allí es va edificar el 1584 la primitiva ermita. Derrocada aquesta es va construir l’actual temple d’estil neogòtic, restaurat el 1997.

L’edifici consta de passadís circumdant, ermita i curós jardí, envoltat d’una tanca en què s’obrin arcs apuntats. Edèn obert a l’ermita per la porta lateral i finestres, amb xiprers, palmeres, arbustos i un recollit pou, sobre el qual es balanceja un cubell.

La façana de l’ermita consta de porta emplanxada sobre tres grades, inscrita en un arc ogival amb arquivolta de pedra, rematada en creu, timpà decorat amb línies gòtiques i romàniques. Els fanals, palmeres, pilastres adossades i un retaule representant Sant Josep on s’anota la data de la darrera restauració, custodien l’entrada. Sobre la porta s’alça el frontó amb òcul protegint el vitrall i l’espadanya d’amples pilars, amb arc ogival que descansa sobre la campana. L’edifici és rematat pel penell i la creu de ferro forjat. En l’interior té volta de creueria, murals on han estat representats escenes de la vida del Sant Custodi i retaule gòtic amb la imatge del titular.

Lectura: Joan 4, 1-26


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.