Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

28 de març de 2012
0 comentaris

Sabies que…? (3)

     9. Ja és un tòpic que el 20% de la població mundial gaudeix el 80% de la riquesa. Però és un tòpic antic. Més tard es va parlar que un 1% s’apropia de quasi el 75% de la riquesa. Et sembla que això mateix passa a l’estat espanyol?

     10. Amb motiu de la famosa bombolla immobiliària molta gent s’ha quedat sense casa i està vivint rellogada, en casa dels pares o inclús dormint al carrer. Saps quants habitatges buits i sense fer servir hi ha a l’estat espanyol? 50.000; 100.000; un milió, tres milions, deu milions?

     11. Qui més necessita crèdits per tal de crear riquesa són les anomenades PIMES, les grans empreses disposen de gran quantitat de fons propis. Tots els polítics parlen d’ajudar a la xicoteta i mitjana empresa; i els Bancs estan per tal de pretar diners. Doncs bé, a començament del 2011 saps quantes PIMES reconeixien tenir dificultats per tal d’obtenir aqueixos crèdits bancaris? Cap; el 10%; el 30%, el 50%; el 70%?

12. Davant la crisi, saps quin paúis d’Europa era el que creava més ocupació? I després de la crisi, saps quin és el país en què més ha crescut la taxa de desocupació?
 

Respostes:

     9. El 0,0035% de la població espanyola controla recursos per valor del 80,5% del PIB. 

     10. 3,1 milions: unes deu vegades per cada espanyol sense casa.

     11. Cap de les xifres suggerides: el 87%.

     12. L’Estat espanyol en ambdós casos: des de la crisi, la taxa de desocupació ha augmentat a Espanya en 9,7 punts, a Irlanda 7,2. A EEUU 4,7. A Àustria i a Bèlgica un 0,4%


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.