Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

11 de juliol de 2011
0 comentaris

MOLTES GRÀCIES!, per Josep Lluís Bausset (Levante-EMV)

     Assabentat pel fill de l’ngrés a l’hospital del Sr Bausset fa uns dies arran d’una pneumònia que ha patit quan va pujar al Monestir de Montserrat arran de l’ordenació sacerdotal del seu fill Josep Miquel, acabe de llegir aquest text del patriota estimat i que, si Déu vol -esperem que així siga i en faça molts més- el pròxim 19 d’agost farà 101 anys, i que vull compartir amb totes i tots els que us passeu de tant en tant per aquest bloc.


 

 A tots els qui tenen la paciència de llegir esta crònica de pilota valenciana i a tots els qui s´han interessat per la meua salut, vull expressar-los el meu agraïment. 

Ja fa unes setmanes que no envie el text que apareix regularment cada dilluns. Primer va ser per una situació familiar (l´ordenació presbiteral del meu fill) i després pel meu ingrés a l´hospital. La meua salut i els meus anys m´han jugat una mala passada: Faltar al Pelayo! No sé si podré continuar escrivint les cròniques de pilota, tot i que m´agradaria continuar fent-ho!! Per això, amb este articlet vull agrair les atencions que, des de Levante, m´han tingut al llarg de tants anys de corresponsal de pilota: l´amabilitat de Ferran Belda, el director; la consideració, sempre atenta, de l´alzireny i bon amic Bernat Clarí (quina paciència que tens amb mi!!) També vull donar les gràcies a Olívia Sánchez, Alberto Soldado, i Josep Cerdà. I d´una manera especial a la cap d´esports i bona amiga, Minerva Mínguez. Quants maldecaps t´he donat, no? I quina paciència que has tingut amb les meues telefonades!!
La Pilota és per a mi una passió! Ja des de menut, amb el meu iaio Paco, veia les partides que es jugaven a Paiporta. I des d´aleshores (puc dir des d´aleshores Sr. Rus, o per dir-ho sóc un gilipollas?) que la Pilota m´ha acompanyat sempre: Pelayo, Bellreguard, Oliva, Tavernes de la Valldigna (on de poc no vaig perdre un ull!) Alzira, Guadassuar, Carlet…..I de la Pilota els grans: El Genovés, el Nel de Murla, Juliet d´Alginet, Quart, Rovellet, Ciscar, Mezquita, Fredi, Ribes, Batiste…. I ara Genovés II, Álvaro, Oltra, Sarasol, Tato, Agustí, Grau, Canana, Javi, Pedrito, Raül II, Nacho, Fageca….En la meua convalescència m´estic llegint un llibre que em va regalar l´amic Vicent Malonda: La revolució va de bo! de Paco Cerdà i Purificació Mascarell. El llibre fa un repàs a la situació de la pilota, amb una sèrie d´entrevistes. I és que Paco Cerdà, nascut al Genovés i que porta la passió de la pilota a les venes (com jo!!) ens ha fet un bon regal! Jo, tot i que era pessimista en relació al futur de la pilota, amb llibres com el de Cerdà, crec que la pilota té futur. Tant pels jugadors jóvens, que van eixint, com pels xiquets que, des de les escoles, comencen a conèixer i a practicar el joc del trinquet. Gràcies amic Paco, pel llibre tan interessant que ens has fet als aficionats. A tots els qui sentim la passió per la pilota valenciana i a tots els qui, amb la teua obra, descobriran el nostre esport nacional.Gràcies a Levante i a tots els lectors que han seguit les meues cròniques des de fa tants anys. I ja vorem si puc continuar escrivint i gaudint de la pilota!”


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.