Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

23 de juny de 2007
2 comentaris

QUI NO TÉ LA VESPRA NO TÉ LA FESTA

És el que he escoltat sempre a casa. I així és. El meu poble té com a patró Sant Joan Baspista. És el titular de la Parròquia i de la Cooperativa Agrícola. Sempre s’ha celebrat la festa (caiga el dia de la setmana que caiga). Enguany és diumenge. Estrenem corporació municipal. En fi, tenim molts motius per tal de festejar el nostre sant patró.
Els actes del dia (tenint en compte que la corporació regida pel PP fins dissabte passat no havia previst res de res) seran els d’una festa més.
Al matí, esmorzar a la Cooperativa.
Al migdia, Missa en honor de Sant Joan Baptista.
A boqueta de nit, processó pels carrers del poble en honor del sant patró. En aquesta processó veurem, per primera vegada, el nou alcalde, els regidors i els càrrecs de la Junta Directiva de la Cooperativa, acompanyar la imatge de sant Joan. Com a cosa curiosa, se li penja de la mà un dels raïms més madurs que es troben en les poques vinyes que queden al terme municipal.

I aquesta nit, tindrà lloc el festival (preparat i oferit per l’Associació de Mestresses de Casa del poble) per tal de recaptar fons per a l’estudi i curació del càncer. Aqueixa "plaga" que, per sort, cada dia té més sanació, però que ens deixa sense amics, saludats i coneguts a les i els que encara seguim en aquest món. Que aquest post servisca com a record per totes i cada una de les víctimes d’aquesta malaltia desaparegudes fa poc (especialment, la mare d’una amiga).

Bon dia.
P.S.: Una imatge de Sant Joan Baptista del Museu Diocesà de Vic.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Recordo que al poble de la mare (i meu) el dia de Sant Jaume, el patró, el passejaven pels carrers amb penjolls de raïm; no sé si ara és costum fer la processó… aquell Sant Jaume era "matamoros". El record pels que no hi són és d’agrair (mare, pare i germà moriren del mateix mal). Una abraçada i bona Festa!. Crame-Laura

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.