Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

21 de setembre de 2009
2 comentaris

Mentre uns tiren amb pólvora de rei

la meitat dels pensionistes valencians viuen per davall del llindar de la pobresa. I no és broma. Un informa indica que els darrers cinc anys els jubilats han perdut entre el 10 i el 12& del poder adquisitiu. I això amb un govern que s’anomena socialista. No vull pensar què hauria passat amb un govern popular. 

El llindar de la pobresa se situa en 512€ per a una persona i en 768€ per a dos. Al PV hi ha 864.972 pensionistes. Un 47% viu per davall d’aquest llindar. Unes 406.536 valencianes i valencians no tenen, després d’una vida de treball i esforç, el mínim per a dur una vida en dignitat. I així ens trobem amb afirmacions com les de Plàcida, una pensionista que cobra 500€ al mes: “La vedella ja és un luxe que no ens podem permetre”.

És així a la resta dels països europeus? No. Els països europeus dediquen més diner als pensionistes. De mitjana, quasi el 13% del PIB va destinat a les pensions, i al nostre meravellós estat és el 8,4%. Més de 4 punts de diferència. Igual és cert allò que Àfrica comença als Pirineus. Alemanya i Dinamarca són els països europeus que més inverteixen en despesa social. Contrasteu aquest apunt amb el que feia ahir i ja tindreu una conclusió. Bon dia. 

Dos articles
13.03.2008 | 6.03
Un sonet de Pablo Neruda
26.12.2013 | 11.44

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. … encara més per davall… les de minusvalidesa per a la feina que es venia exercint, però que (diuen) permeten treballar en altres sectors, estan al voltant de 300 €… i si tens més de 50 anys i només has treballat en una activitat i de les altres no en saps res… qui et contractarà?

  2. La qualitat d’una persona /societat, entre altres aspectes, s’aprecia per la manera en la que cuida els seus majors. Quin respecte mereix una persona que no cuida als que han fet possible que ho siga? Quin respecte mereix una política social /econòmica que permet que la gent gran passe penúries i, al mateix temps, regala xecs-bebés a cada mamà que decideix tindre un fill, tant si realment ho necessita com si ho aprofita per anar-se’n de mariscada?

    Per cert, parlant del rei, Letizia i Felipe també han cobrat el xec-bebé? 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.