Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

23 de juliol de 2008
0 comentaris

LES ROSES DE PEDRA

És el títol del llibre (en la nostra llengua) que Alfaguara li ha publicat enguany a l’escriptor Julio Llamazares. És un llibre de 598 pàgines. Això no ens ha d’esglaiar si estimem la bona literatura de viatges. I ho dic perquè l’autor fa un recorregut per totes les catedrals de Galícia, Astúries, Castella i Lleó, Euskal Herria, La Rioja, Aragó i Catalunya. Són sis viatges en que Llamazares sols visita les catedrals d’aquestes nacions (o com vulgueu anomenar-les). I ens va explicant i descrivint la vida que troba i la diversitat d’estils, obres d’art, etc. que troba durant aquests sis viatges. En principi pensava que se’m cauria de les mans (pràcticament tot allò que descriu ja ho he vist), però no, sinó que, en pocs dies, l’he llegit. En primer lloc, perquè era una forma de tornar a visitar aquests llocs, i en segon terme, perquè, com ja he dit a dalt, m’agrada la literatura de viatges.
Conforme avançava en la lectura he anat revivit els moments en què he visitat aquestes catedrals, amb qui anava en cada viatge, quines coses en recordava, on havia pres aquella carn tan saborosa, etc. No sé a vosaltres però jo ja estic esperant la segona part de Las rosas de piedra per tal de continuar revivint aquells viatges a altres indrets de la península ibèrica.

Bon dia.

Un fragment curtet del llibre: El segundo día de diciembre del año 2006, la ciudad de Lérida se despierta sumida en la neblina. Es la niebla que la oculta muchos días y que incluso se ha hecho famosa, tal es su perseverancia.
La de hoy no es especialment densa, pero sí lo sificiente como para difuminar sus formas, que el viajero adivina mientras se aproxima a ella. Sobre todo las de su catedral antigua, que domina la ciudad des una altura. Su enorme torres parece un espejismo entre la neblina.
(pàg. 473)


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.