Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

26 de març de 2011
0 comentaris

Haurem de preparar l’Arca

     Segons el relat de l’AT, Noè preparà una arca on ficar-s’hi ell i representants de totes les bestioles. I ja tenim damunt de nosaltres un diluvi de propaganda electoral arran de les eleccions del pròxim 22 de maig. Ens plouran cartes, correus electrònics, cartells, molts cartells, cunyes de ràdio, espots de televisió… mítings.

     Però allò principal de tot és que ens facen saber les propostes de cada partit i les estudiem. Així que ens donen d’una forma curta, veraç i clara els plantejaments de cada u.

     Pense que els cartells no mouen a ningú a votar en un o altre sentit. Pense que molt poquetes persones s’aturen a veure el cartell i a estudiar-lo. Jo els suprimiria.

     És important aprofitar les eleccins per tal de fer persones. Que ens ajuden NO a a conseguir vots, sinó a formar-nos una opinió, a comptar amb les nostres idees, a fer poble.

     Que mai no ens parlen malament dels “altres” sinó que exposen clarament la seua proposta.

     Que s’aprofiten els mitjans de comunicació en pla d’exposar, dialogar, enriquir les opinions. Els judicis sobre les persones no ens interessen. Cada ciutadà-na els coneixem i en veiem la idonietat.

     No es tracta de guanyar o perdre. Aqueix llenguatge és perniciós. Es tracta de millorar la situació.

     Si veig que les coses no van per ahí, em construiré la meua arca per tal de no deixar-me seduir i arrossegar per la propaganda. I convide, als que vulguen, a juntar-nos per tal de poder subsistir i fer un estudi seriós de les propostes electorals. Així, salvarem almenys alguns arbres amb el no-ús del paper i sobretot algunes persones seguirem sent persones conscients, lliures i responsables. Abans que el diluvi de la propaganda ens inunde.

     PD: D’uns papers de Santa Maria de Nassiu. 

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.