Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

4 de maig de 2020
0 comentaris

El papa Francesc demana a les parròquies eixir a la trobada dels ancians sols (I)

El papa Francesc animà a proclamar sense cansament l’Evangeli als avis i als ancians. Així ho va indicar el passat mes de gener en rebre els participants del primer congrés internacional de pastoral dels ancians amb el tema “la riquesa dels anys” organitzat pel Dicasteri per als Laics, Família i Vida.

“Els demane que no es cansen de proclamar l’evangeli als avis i als ancians. Vagen amb ells amb un somriure al rostre i l’Evangeli en les mans. Isquen als carrers de les seues parròquies i busquen els ancians que viuen sols. La vellesa no és una malaltia, és un privilegi. La soledat pot ser una malaltia, però amb caritat propera i consol espiritual podem guarir-la”, advertí el Papa.

En el seu discurs, el Pontífex destacà que la riquesa dels anys “és la riquesa de les persones, de cada persona que té a les seues esquenes molts anys de vida, experiència i història. És el tresor preciós que pren forma en el camí de la vida de cada home i dona, sense importar els seus orígens, procedència, condicions econòmiques o socials. Perquè la vida és un regal, i quan és llarga és un privilegi, per a u mateix i per a la resta. Sempre, sempre és així”.

Tanmateix, el papa Francesc reconegué que “la desorientació social i, en molts casos, la indiferència i el rebuig que les nostres societats mostren cap a les persones grans, criden no sols l’església, sinó també tot el món, a una reflexió seriosa per tal d’aprendre a captar i apreciar el valor de la vellesa”.

En efecte, mentre que, per un costat, els estats han de fer front a la nova situació demogràfica en el pla econòmic, per altre, la societat civil necessita valors i significats per a la tercera i quarta edat. I ací, sobretot, es col.loca la contribució de la comunitat eclesial”, afegí.

Per això, el Sant Pare destacà la iniciativa d’aquest primer congrés de la pastoral dels ancians que ha iniciat “una reflexió sobre les implicacions que es deriven d’una presència substancial dels avis en les nostres parròquies i societats”.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.