Avui l’Església celebra la festivitat de Sant Joan Baptista. És festa patronal a Benicolet (la Vall d’Albaida). Ha estat (sempre) titular de la nostra parròquia i patró del poble.
Municipi situat a la Vall dels Alcalans a la ribera del riu Magre. La superfície del terme és bastant plana, tret del sector sud, on s’alcen les llomes del Matamon, amb el vèrtex de tercer ordre del Quencall, amb 512 metres d’alcària. El riu Magre, procedent del nord serveix un tros de límit pel sud; drenen el terme els barrancs del Pur, la Romana, Roures i Ample; el riu Sec naix al terme i, amb direcció sud-oest, s’adreça cap a Carlet. La superfície conreada ocupa un terç del total del sòl; la no conreada un poc més de la meitat i la improductiva el 10%. La vila es troba al costat del riu Magre, i forma un sol nucli amb Llombai. La població tingué un gran increment fins als inicis del segle XX, i ha romàs estable en aquesta centúria. Actualment té uns 2.500 habitants. La parròquia té per titularl’Apòstol Sant Pere i pertany a l’Arxiprestat d'”el Marquesat”.
És de la primera edat dels Metalls la més antiga petjada humana, que s’ha trobat en aquest terme, territori que va ser intensament poblat en plena edat del Bronze, essent diversos turons i puntals els que conserven restes dels poblats del Bronze Valencuià. D’època ibèrica són uns fragments de ceràmica pintada, entre aquests un amb part de la figura d’un cavall, apareguda al Granotar, on posteriorment hi hagué un assentament romà, que ha proporcionat ceràmica sigil.lata i restes d’àmfores.
En temps del rei Jaume I Catadau era una alqueria anomenada Catadauro, que la donà el rei Jaume I, el 28 de juliol de 1238, a Guillem d’Aulàbia, amb forns i molins. Posseïa un castell al punt més alt, del qual sols queden unes parets del recinte de la fortalesa amb les almenes. L’esmentat castell el tenia per meitat, el 13 d’abril de 1357, Arnald Joan, i havia sigut abans dels Sòries. El 27 de juliol comprà la seua jurisdicció Ramon Riusech, i passà a finals del segle XIV a la família dels Centelles i en el segle XV als Borja, ducs de Gandia. L’emperador Carles V concedí al IV duc de Gandia el títol de marqués de Llombai, el territori del qual comprenia Alfaro, Catadau i Llombai.
Catadau fou en un principi annex de Llombai. En 1535 va ser erigida en rectoria de moriscos, i se li afegiren els annexos d’Aledua i Alfaro, encara que posteriorment se li tornà a annexionar a Llombai. El primitiu temple va ser construït sobre el solar de l’antiga mesquita, posteriorment, en 1730, va ser edificat un altre temple, destruït el 1936, i es construí posteriorment una església de nova planta. Celebra festes a Sant Pere Apòstol el 29 de juny i a Santa Bàrbera a finals de setembre.