Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

6 de setembre de 2015
0 comentaris

Carta d’inici de curs i recuperació del prestigi de l’escola pública (escolavalenciana.org)

S’inicia el procés per a recuperar el prestigi de l’escola pública

 

La Conselleria d’Educació ha anunciat la posada en marxa del pla d’Educació i Atenció a la Primera Infància, un programa pilot que avança l’edat d’escolarització dels xiquets de dos anys i que s’implantarà a 33 escoles del país. Amb aquesta mesura, «si les unitats fan servir com a llengua vehicular el valencià, les aules funcionaran millor», ha declarat el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno.

Aquest curs escolar un total de 594 xiquets nascuts en 2013 es beneficiaran del pla d’Educació i Atenció a la Primera Infància, el programa pilot dissenyat per Conselleria d’Educació que preveu l’escolarització primerenca dels xiquets i xiquetes de dos anys en 33 aules públiques i gratuïtes amb una ràtio de 18 alumnes per classe. «Estem convençuts que s’inicia el camí per potenciar la millora de l’escola pública i recuperar-hi el prestigi», ha afirmat el president de l’entitat arran de l’anunci d’aquesta iniciativa.

D’altra banda, el representant d’Escola Valenciana ha volgut remarcar que «l’aprenentatge d’una llengua és més efectiu en immersió i en les primeres fases del desenvolupament personal», per la qual cosa, «si les unitats prenen el valencià com a llengua vehicular els aprenents tindran una millor preparació quan entren a escola». De forma semblant, Vicent Moreno ha comentat que «és important tindre en compte que les desigualtats socials es poden solucionar des d’infantil».

Per al curs 2015-16 s’obrirà un període extraordinari de matriculació als ajuntaments del 14 al 22 de setembre. Les sol·licituds es presentaran al centre que ha triat Conselleria d’Educació per a implantar aquesta mesura. La relació provisional d’admesos s’anunciarà al tauler de l’escola el dia 24 i la relació definitiva d’alumnes admesos es farà pública el 28 de setembre. El curs de les aules de dos anys començarà el 5 d’octubre.

Els 33 centres que encetaran la prova pilot estan repartits entre les tres províncies: tretze a Alacant, set a Castelló i tretze a València.

 

PER A MÉS INFORMACIÓ

Sandra Serrano i Mira

Comunicació Escola Valenciana

comunicacio@fev.org

659 05 10 88 / 96 347 27 83

www.escolavalenciana.org

 

 

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.