Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

23 de novembre de 2018
0 comentaris

Capellans catalans demanen la implicació de l’Església espanyola per trobar “solucions justes” Per Catalunya Religió. Dij, 15/11/2018

(CR) Un grup d’uns 300 capellans i diaques catalans ha fet pública aquesta carta oberta adreçada als capellans i bisbes de tot Espanya sobre el moment polític que viu Catalunya. La carta explica que “les relacions mútues” entre comunitats no respon als “sentiments propis de germans en la fe” i demana “d’extremar-nos al màxim en les nostres actuacions, des de totes les parts implicades, per mantenir la serenor i fer viable una solució justa i acceptable per a tots”. Expliquen que el conflicte polític també afecta a les comunitats cristianes però que aquestes “estan cridades a viure’l segons l’esperit evangèlic”.

La carta també insiteix en la “gravetat especial” de la situació dels líders polítics i socials catalans a la presó. I demana que s’arribi a una “decisió sobre el fons del conflicte” que sigui “justa” que “respectin els drets de Catalunya”. “Hem d’orientar les nostres comunitats cristianes, subratllant sempre l’esperit de diàleg i de col·laboració”, concluen els signants del document.

Bona part dels promotors del document coincideixen amb els signants de la carta publicada el setembre de 2017 sobre el referèndum i una posterior sobre el respecte i la concòrdia.

Pel diàleg, el respecte i la justícia

Carta oberta de preveres i diaques catalans als seus germans en el ministeri i als bisbes d’Espanya

Estimats germans en Crist, us desitgem la Pau i la Gràcia del Senyor.

Un grup nombrós de preveres i diaques catalans ens adrecem a tots vosaltres amb motiu del procés que estem vivint a Catalunya. A tots ens fa mal constatar que les relacions mútues que s’estan donant entre cristians i entre comunitats «d’aquí i d’allà», i els sentiments recíprocs que expressem, no són en molts moments el que haurien de ser sentiments propis de germans en la fe.

És una situació que ens fa mal com a ciutadans i encara més com a cristians. Però sobretot ens fa mal com a responsables de comunitats cristianes, perquè tenim molt present que, segons el testimoni de Pau, «Déu  (…) ens ha confiat a nosaltres aquest servei de la reconciliació» (2Co 5,18-19): ens convida a una reconciliació amb Déu, que no és possible sense haver-nos reconciliat prèviament amb els germans (cf. Mt 6,14-15). La consciència d’aquesta responsabilitat ens empeny a escriure-us, tot intentant deixar-nos guiar per l’Esperit de Jesús.

Les qüestions d’identitat tenen una extraordinària força emotiva. De fet, són a l’arrel de molts conflictes i conteses greus en els darrers segles. Si es va arribar a la guerra vol dir que no es va fer tot el possible per aconseguir la pau. Vol dir que hem d’extremar-nos al màxim en les nostres actuacions, des de totes les parts implicades, per mantenir la serenor i fer viable una solució justa i acceptable per a tots.

Les nostres comunitats cristianes viuen el conflicte com el viu tota la societat espanyola i catalana. Però com a seguidors del Senyor Jesús, les nostres comunitats estan cridades a viure’l segons l’esperit evangèlic. Orientar aquestes actituds és una missió delicada i greu de nosaltres, els pastors. Podem acompanyar les nostres comunitats pel bon camí, però podem fer-ho també per camins equivocats, contribuint fins i tot a actituds no evangèliques. Ho diem amb tota sinceritat. Ens hem qüestionat moltes vegades quina ha de ser la nostra posició. I us demanem a vosaltres, germans preveres, diaques i bisbes, que ens acompanyeu en aquesta recerca.

Pot semblar fora de lloc fer esment a la nostra història en la guerra civil del 1936, però creiem que no. En aquell moment, la major part de l’Església espanyola es va inclinar per una opció determinada. Passada la terrible guerra i els anys de postguerra, l’Església ha hagut de reconèixer que aquella decisió va ser un error històric. Reconèixer això davant els enormes patiments que la guerra va ocasionar no pot quedar en un simple sentiment; exigeix ​​aprendre de la història i mesurar les nostres actuacions en un clima de recerca fidel de l’esperit evangèlic d’amor i de respecte mutu.

Sembla clar que una de les primeres actituds necessàries és la convicció que l’únic camí positiu és el diàleg. Així ho han expressat diverses personalitats tant de l’àmbit civil i polític com de l’eclesiàstic. Recordem la presa de posició de Mons. Ricardo Blázquez, president de la CEE: «En aquests moments greus la veritable solució del conflicte passa pel recurs al diàleg des de la veritat i a la recerca del bé comú de tots, com assenyala la doctrina social de l’Església» (declaracions 23-11-2017). No hi ha reconciliació sense diàleg. No és acceptable pretendre resoldre un problema social tan complex des de la imposició de la força policial o del Dret Penal. I pot ser molt destructiu deixar-se portar per espontaneïtats emotives que poden destruir un esforç social que ha de ser matisat i respectuós.

El diàleg suposa i exigeix ​​actituds serenes, no agressives, disposades a escoltar l’altra part i a valorar les seves posicions. En el cas de les nostres comunitats cristianes, un dels elements primers ha de ser la convicció que les comunitats diferents de les nostres fan també, com nosaltres, un esforç d’objectivitat, fins i tot de simpatia, i estan disposades a escoltar i a valorar la nostra actitud, com nosaltres estem disposats a valorar la seva.

Està a punt d’iniciar-se un judici penal contra molts líders polítics i socials catalans. Aquesta situació té una gravetat especial. Ja no n’hi ha prou amb parlar d’un esforç d’objectivitat i justícia per les dues parts. Hi ha persones empresonades i processades per perseguir el que molts de nosaltres considerem just i d’acord al Dret, i que altres persones judiquen i condemnen. En aquesta situació, és encara més urgent demanar-nos a tots un sobreesforç d’equitat, justícia i humanitat.

Al final, fins i tot després de diàleg i reflexió conjunta fraterna, s’hauran de prendre decisions. Les formes són molt importants per a nodrir la fraternitat i la pau, però en tot cas s’haurà de prendre una decisió sobre el fons del conflicte. El nostre esperit cristià, formulat des dels principis de la doctrina social de l’Església, ens porta a cercar i acceptar les solucions justes, que respectin els drets de Catalunya així com han de ser respectats els de tots els pobles, tal com són descrits, en el seu contingut i els seus límits, per l’esmentada doctrina. És en aquest sentit que nosaltres sentim que hem d’orientar les nostres comunitats cristianes, subratllant sempre l’esperit de diàleg i de col·laboració.

Atenguem, doncs, més al que ens uneix que al que ens separa, i no anteposem mai ideologies ni lleis humanes al respecte recíproc i a la veritable justícia. No fem res per rivalitat ni per arrogància i no mirem cadascú per nosaltres, sinó procurem sobretot pels altres (cf. Fl 2,3-4), tot demanant plegats en la pregària que l’amor de Crist i l’amor recíproc en Crist ens faci a tots promotors i testimonis d’autèntica fraternitat cristiana entre tots.

Barcelona, ​​15 de novembre 2018      

 

1         Mn. Julio Acosta (Julin), bisbat de Barahona, Rep. Dominicana

2         Mn. Josep-Lluís Aguilar i Campdepadrós, bisbat de Sant Feliu de Llobregat

3         Mn. Romà Aldave i Aguiló, arquebisbat de Tarragona

4         Mn. Jaume Alemany i Pascual, bisbat de Mallorca

5         Mn. Ramon Alsina i Santandreu, bisbat de Solsona

6         Mn. Ramon Alventosa i Montfulleda, bisbat de Girona

7         Mn. Jaume Angelats i Morató, bisbat de Girona

8         P. Ignasi-Mª Anzizu i Furest, jesuïta

9         Mn. Vicente Araque i Elvira,  arquebisbat de Barcelona

10       Mn. Josep M. Aresté i Miret, bisbat d’Urgell

11       P. Miquel Armengol i Barniol, salesià

12       Mn. Pere Artigas i Reverter, bisbat de Girona

13       Mn. Agustí Ayats i Badia, arquebisbat de Tarragona

14       Mn. Pere-Lluís Aymerich i Armengol, bisbat de Girona

15       Mn. Xavier Aymerich i Miñarro, bisbat de Sant Feliu de Llobregat

16       P. Joan Badia i Morera, carmelita descalç

17       Mn. José Baena i Iniesta, bisbat de Terrassa

18       P. Manel Bagunyà i Valls, escolapi

19       Mn. Ramon Balagué i Bajona, bisbat d’Urgell

20       Mn. Josep Balateu i Coromina, bisbat de Girona

21       Mn. Miquel Barbarà i Anglès, arquebisbat de Tarragona

22       Mn. Josep Barcons i Muntada, bisbat de Girona

23       Mn. Salvador Batalla i Gardella, bisbat de Girona

24       Mn. Xavier Batiste i Mercadé, bisbat de Lleida

25       P. Josep-Miquel Bausset i Verdú, monjo de Montserrat

26       Mn. Amado Berenguer i Ubach, bisbat de Vic

27       Mn. Blai Blanquer i Cutrina, bisbat de Terrassa

28       Mn. Josep Bofarull i Veciana, arquebisbat de Tarragona

29       Mn. Lluís Bonet i Armengol, arquebisbat de Barcelona

30       Mn. Antoni Bonet i Trilla, arquebisbat de Barcelona

31       Mn. Antoni Boqueras i Bailina, bisbat de Vic

32       Mn. Manel Borges i Anguera, arquebisbat de Tarragona

33       P. Lluís Borràs i Goixart, franciscà

34       P. Ramon Bosch i Costa, salesià

35       P. Jesús Bosom i Isern, escolapi

36       P. Joan Botam i Casals, caputxí

37       Mn. Martirià Brugada i Clotas, bisbat de Girona

38       Mn. Joan Brulles i Cañellas, arquebisbat de Tarragona

39       Mn. Joaquim Brustenga i Miquel, arquebisbat de Barcelona

40       P. Josep M Bullich i Sarró, jesuïta

41       Mn. Christian Burillo i Henric, bisbat de Perpinyà-Elna

42       Mn. Cinto Busquet i Paredes, focolar

43       Mn. Alfons Busto España, bisbat de Solsona

44       Mn. Joan Cabot i Barbany, arquebisbat de Barcelona

45       Mn. Josep M. Calderó i Villanueva, arquebisbat de Tarragona

46       Mn. Jesús Calm i Masó, bisbat de Girona

47       Mn. Tomàs Calvo i Talaverano, bisbat de Solsona

48       Mn. Jaume Campalans i Serradell, bisbat de Vic

49       P.. Josep Maria Camprubi i Rovira, salesià

50       Mn. Joan Camps i Tomàs, bisbat de Solsona

51       P. Josep Maria Canet i Capeta, escolapi

52       Mn. Joan Cañas i Coch, arquebisbat de Tarragona

53       Mn. Climent Capdevila i Riu, bisbat de Solsona

54       Mn. Armand Carbonell i Bergès, arquebisbat de Tarragona

55       P. Joan Carrera i Carrera, jesuïta

56       Mn. Joan Carreres i Péra, bisbat de Girona

57       P. Francesc Carreró i Vidal, escolapi

58       Mn. Jordi Carreter i Cambra, arquebisbat de Barcelona

59       Mn. Carles Casademont I Oller, bisbat de Terrassa

60       Mn. Josep Casals i Serrat, bisbat de Vic

61       P.  Francesc Casanovas i Aldrufeu, jesuïta

62       P. Cinto Casanovas i Corderroure, jesuïta

63       Mn. Florenci Cases Miramunt, bisbat de Solsona

64       P. Jordi Cassà i Vallès, teatí

65       P. Jordi Castanyer i Bachs, monjo de Montserrat

66       Mn. Josep Mª Castellà i Marcet, bisbat de Girona

67       Mn. Jordi Castellet i Sala, bisbat de Vic

68       Mn. Miquel-Lluís Castillejo i Brull, arquebisbat de Tarragona

69       Mn. Josep Catà i Mitjans, arquebisbat de Barcelona

70       Mn. Joan Anton Cedó i Perelló, arquebisbat de Tarragona

71       Mn. Prakash-Rao Chukka i Meriga, bisbat de Terrassa

72       Mn. Joaquim Claver i Caselles, arquebisbat de Tarragona

73       Mn. Jordi Clot i Puig, bisbat de Lleida

74       P. Pere Codina i Mas, claretià

75       P. Àngel Codina i Giol, monjo de Montserrat

76       P. Joan Codina i Lanaspa, salesià

77       P. Joan Codina i Giol, salesià

78       P. Jaume Codinachs i Fabré, franciscà

79       Mn. Santiago Collell i Aguirre, bisbat de Terrassa

80       Mn. Josep Colomer i Puig, bisbat de Girona

81       Mn. Martí Colomer i Pujol, bisbat de Girona

82       Mn. Gaspar Comellas i Lladó, bisbat de Solsona

83       Mn. Estanislau Corrons i Graells, bisbat de Vic

84       P. Francesc Cortadellas i Angel, jesuïta

85       Mn. Joan Costa i Pregonas, arquebisbat de Tarragona

86       Mn. Joan Cuadrench i Aragonès, arquebisbat de Barcelona

87       Mn. Miquel Cubero i Balboa, arquebisbat de Barcelona

88       P. Ramon Cusidó i Ferràs, salesià

89       P. Bernabé Dalmau i Ribalta, monjo de Montserrat

90       Mn. Pere Dalmau i Vidal, arquebisbat de Tarragona

91       Mn. Rossend Darnés i Bosch, bisbat de Girona.

92       Mn. Jordi Diaz i Moix, arquebisbat de Tarragona

93       Mn. Pere Domènech i Feixas, bisbat de Girona

94       Mn. Josep Maria Domingo i Ferrerons, bisbat de Sant Feliu de Llobregat

95       Mn. Josep Maria Escorihuela i Pujol, bisbat de Lleida.

96       Mn. Jordi Fàbregas i Oliva, bisbat de Terrassa

97       P. Ramon Fabregat i Mata, jesuïta

98       Mn. Josep Maria Fabró i Gibert, bisbat de Sant Feliu de Llobregat

99       Mn. Pere Farriol i Vinyes, bisbat de Terrassa

100     P. Marian Federico i Ribalta, escolapi

101     Mn. Miquel-Àngel Ferrés i Fluvià, bisbat de Girona

102     Mn. Pere Fibla i Palazon, arquebisbat de Tarragona

103     P. Francesc Figueras i Funtané, claretià

104     Mn. Jordi Figueras i Jove, arquebisbat de  Tarragona

105     Mn. Josep Maria Fisa i Bosch, arquebisbat de Barcelona

106     P. Joan Florensa i Parés, escolapi

107     Mn. Eduard Flores i Serradell, bisbat de Vic

108     P. Joaquim Folqué i Nicolau, salesià

109     P. Joan Font i Gumfaus, claretià

110     Mn. Jaume Fontbona i Missé, arquebisbat de Barcelona

111     Mn. Ignasi Forcano i Isern, bisbat de Girona

112     P. Josep Frigola i Ribas, pare blanc

113     Mn. Benet Galí i Johera, bisbat de Girona

114     Mn. Jordi Gasch i Duran, bisbat d’Urgell

115     Mn. Leandre Gassó i Ubach, arquebisbat de Barcelona

116     Mn. Alfons Gea i Romero, bisbat de Terrassa

117     P. Josep Gendrau i Valls, franciscà

118     Mn. Josep-Pau Gil i Llorens, bisbat de Tortosa

119     Mn. Llorenç Gimeno i Soler, bisbat de València.

120     Mn. Daniel Gómez i Fernández, bisbat de Lleida

121     Mn. Jaume Grané i Calvó, bisbat de Sant Feliu de Llobregat

122     Mn. Joan Gras i Figueras, prevere, bisbat de Terrassa

123     Mn. Isidre Gras i Civit, bisbat de Sant Feliu de Llobregat

124     Mn. Salvador Gras i Cabutí, bisbat de Girona.

125     Mn. Felix Guàrdia i Torrents, bsbat de Vic

126     Mn. Antoni Guixé i Vila, bisbat de Solsona

127     Mn. Josep Hortet i Gausachs, arquebisbat de Barcelona

128     P. Gabriel Isal i Tornel, carmelita descalç

129     Mn. Joan E. Jarque i Jutglar, arquebisbat de Barcelona

130     Mn. Josep Jiménez i Montejo, arquebisbat de Barcelona

131     P. Francesc Jordà i Capellera, carmelita

132     Mn. Josep Maria Jubany i Casanovas, arquebisbat de Barcelona

133     P. Ramon Julià i Saurí, escolapi

134     Mn. Joan Lladó i Vilaseca, bisbat de Solsona

135     Mn. Joaquim Lluís i Corominas,  bisbat de Sant Feliu de Llobregat

136     Mn. Xavier Machacon i Nevado. bisbat de Vic

137     P. Josep Maria Maideu i Puig, salesià

138     Mn. Francesc Manresa i Manresa, arquebisbat de Tarragona

139     Mn. Fermí Manteca i Rodríguez, bisbat de Solsona

140     P. Jordi Marimon i Canela, claretià

141     Mn. Joan Ramon Marín i Torner, bisbat de Sant Feliu de Llobregat

142     Mn. Benigne Marquès i Sala, bisbat d’Urgell

143     Mn. Fermí Martín i Fernández, Bisbat Sant Feliu de Llobregat

144     Mn. Josep Maria Mas i Busqué, bisbat de Vic

145     Mn. Josep Mascaró i Manasanch, arquebisbat de Barcelona

146      Mn. Pere Mascaró i Munar, bisbat de Mallorca

147     P. Josep Maria Massana i Mola, Franciscà

148     Mn. Josep Massana i Cortina, bisbat de Vic

149     Mn. Antoni Matabosch, arquebisbat de Barcelona

150     Mn. Jacint Medina i Fabregó, bisbat de Vic

151     Mn. Pere Milà i Vidal, bisbat Sant Feliu de Llobregat

152     P. Jordi Molas i Rifà, monjo de Montserrat

153     Mn. Ignasi Montraveta i Cinc, bisbat de Solsona

154     Mn. Gaspar Mora i Bartrès, bisbat de Sant Feliu de Llobregat

155     P. Xavier Morell i Sauch, monjo de Montserrat

156     Mn. Xavier Morlans i Molina, arquebisbat de Barcelona

157     P. Josep Manuel Morros i Castelltort, escolapi

158     Mn. Carles Mundet i Tarrés, bisbat de Girona

159     Mn. Salvador Mundo i Roviró, bisbat de Vic

160     Mn. Carles Muñiz i Pérez, bisbat de Sant Feliu de Llobregat

161     Mn. Fèlix Mussoll i Segura, bisbat de Girona

162     P. Francesc Nolla i Cavallé, jesuïta

163     P. Ramon Novell i Carné, escolapi

164     Mn. Ignasi Olivé i Costas, arquebisbat de Tarragona

165     Mn. Ricard Olivella i Mitjans, arquebisbat Barcelona

166     Mn. Miquel Oliveras i Coll, bisbat de Girona

167     Mn. Ramon Olomi i Batlle, claretià

168     Mn. Jordi Orobitg i Huguet, bisbat de Solsona

169     Mn. Pere Ortís i Escuer, bisbat de Solsona.

170     Mn. Àngel Pagès i Isern, bisbat de Girona

171     Mn. Albert Palacín i Artiga, arquebisbat de Tarragona

172     P. Ramiro Pàmpols i Colomines, jesuïta

173     P. Tura Pedemonte i Feu, escolapi

174     Mn. Jaume Pedrós i Solé, bisbat de Lleida

175     Mn. Jesús Pelegrí i Macarulla,  bisbat de Lleida

176     P. Josep Peñarroya i Artola, monjo de Solius

177     Mn. Joan Perera Faura, bisbat d’Urgell

178     Mn. Josep Perich i Serra, bisbat de Girona

179     P. Eduard Pini Barreiro, escolapi

180     P. Angel Pinto i Comas, salesià

181     Mn. Jordi Pla i Planas,  bisbat de Girona

182     Mn. Francesc Planella i Arnau, bisbat de Girona

183     Mn. Enric Plantés i Badosa, bisbat de Girona

184     Mn. Narcís Ponsatí i Prujà, bisbat de Girona

185     Mn. Xavier Pont i Camps, arquebisbat de Tarragona

186     Mn. Lluís Portabella i d’Alós, bisbat de Sant Feliu de Llobregat

187     Mn. Manel Pousa i Engroñat, arquebisbat de Barcelona

188     Mn. Ramon Prat i Pons, bisbat de Lleida

189     P. Jordi Prunera i Tort, carmelita

190     Mn. Carles Pubill i Gamisans, bisbat de Solsona

191     Mn. Joan Puig i Mas, bisbat de Sant Feliu de Llobregat

192     Mn. Josep Puig i Font, bisbat de Sant Feliu de Llobregat

193     Mn. Adolf Pujol i Camprubí, bisbat de Sant Feliu de Llobregat

194     Mn. Joan Pujol i Prat, bisbat de Girona

195     Mn. Josep Ma Pujol i Currius, bisbat de VIC.

196     Mn. Melcior Querol Solà, bisbat d’Urgell

197     Mn. Antoni Quesada i Rodríguez. bisbat de Solsona

198     P. Hilari Ernest Raguer i Suñer, monjo de Montserrat

199     Mn. Miquel Ramió i Feliu, bisbat de Girona

200     P. Miquel Ramon i Campins, franciscà

201     Mn. Miquel Raventós i Surià, bisbat de Sant Feliu de Llobregat

202     Mn. Josep Raventós i Giralt, arquebisbat de Tarragona

203     P. Josep Ribalta i Jovell, franciscà

204     P. Joan Ribalta i Balet, jesuïta

205     Mn. Eduard Ribera i Jovell, bisbat de Solsona

206     P. Ignasi Ricart i Fàbregas, claretià

207     P. Josep Ricart i Oller, jesuita

208     Mn. Salvador Riera i Mimó, escolapi

209     Mn. Carles Riera i Fonts, bisbat de Vic

210     P. Antoni Riera i Figueras, jesuïta

211     P. Josep Maria Rierola i Roqué, escolapi

212     Mn. Joaquim Riu i Ferrer, bisbat Girona

213     P. Josep Roca i Alsina, claretià

214     Mn. Anton Roca i Roig, bisbat de Sant Feliu de Llobregat

215     Mn. Pepe Rodado i Leon, arquebisbat de Barcelona

216     Mn. Jaume Roig i Roig, arquebisbat de Tarragona

217     Mn. Manuel Roig i Cisteré, arquebisbat de Barcelona

218     Mn. Joan Roig i Montserrat, arquebisbat de Tarragona

219     P. Francesc Roma,  jesuïta

220     Mn. Toni Roman i Luis, arquebisbat de Barcelona

221     Mn. Francesc Romeu i Torrents, arquebisbat de Barcelona

222     Mn. Jordi Rossell i Farré, arquebisbat de Tarragona

223     Mn. Salvador Roura i Comas, arquebisbat de Barcelona

224     Mn. Enric Roura i Sabà, bisbat de Girona

225     Mn. Joan Rubió i Gorchs, bisbat de Vic

226     Mn. Creu Sáiz i Ruiz, arquebisbat de Tarragona

227     Mn. Enric Sala i Villegas, bisbat de Girona

228     Mn Peio Sánchez, arquebisbat de Barcelona

229     Mn. Josep Mª Sancliments i Torres, bisbat de Solsona

230     Mn. Joan Sanglas i Banús, bisbat de Vic

231     Mn. Joan Sanmartí i Roset, arquebisbat de Barcelona

232     P. Josep Maria Segarra i Latorre, caputxí

233     Mn. Joan Serrabassa i Faja, bisbat de Vic

234     Mn. Antoni V. Serramona i Terrado, arquebisbat de Barcelona

235     P. Jordi Seubas i Goixart, caputxí

236     Mn. Pere Soldevila i Plans, bisbat de Vic

237     Mn. Josep Soler i Llopar, arquebisbat de Barcelona

238     Mn. Joan Soler i Soler, bisbat de Sant Feliu de Llobregat

239     Mn. Joan Soles i Pujol, bisbat de Girona

240     Mn. Enric Subirà i Blasi, arquebisbat de Barcelona

241     P. Miquel Sunyol i Esquirol, jesuïta

242     Mn. Josep Taberner i Vilar, bisbat de Girona

243     P. Lluís Tarazon i Grà, salesià

244     Mn. Ramon Tarrés i Margarit,  bisbat de Terrassa

245     P. Santi Thió i de Pol, jesuïta

246     P. Joan Tordera i Cunill, monjo de Montserrat

247     Mn. Joan Torra i Bitlloch, bisbat de Vic

248     Mn. Josep Torrente i Bruna, bisbat de Sant Feliu de Llobregat

249     Mn. Manuel Tort i Martí, arquebisbat de Barcelona

250     Mn. Joan Triadó i Serracant, bisbat de Girona

251     P. Andreu Trilla i Llobera, escolapi

252     Mn. Enric Tubert i Pagés, bisbat de Girona

253     P. Sadurní Tudela i Prats, escolapi

254     P. Francesc Ubach i Molins, salesià

255     Mn. Miquel Vall-llosera i Demiquels, bisbat de Girona

256     P. Joan Valls i Ferrer, salesià

257     P. Ignasi Velasco i Suàrez-Bravo, jesuïta

258     Mn. Josep Mª Vila i Gangolells, bisbat de Solsona

259     P. Ignasi Vila i Despujol, jesuïta

260     Mn. Jordi Vila i Borràs, arquebisbat de Tarragona

261     Mn. Alfons Vilà i Ricart, arquebisbat de Barcelona

262     P. Anton Maria Vilarrubias i Codina, claretià

263     P. Francesc Xammar i Vidal, jesuïta

264     Mn. Xavier Xutglà i Ruiz, bisbat de Girona

265     Mn. Jordi Yglesias i Cornet, arquebisbat de Barcelona

 

Diaques

1         Mn. Francisco Javier Alvarez i Vega, arquebisbat de Tarragona

2         Mn. Plàcid Burguès i Español, bisbat de Lleida.

3         Mn. Joan Josep Castaño i Santos, bisbat de Sant Feliu de Llobregat

4         Mn. Josep Farrerons i Fugarolas, bisbat de Girona

5         Mn. Josep Maria Fernández i Sabaté, bisbat de Terrassa

6         Mn. Josep Maria Gómez i Del Perugia, bisbat de Sant Feliu de Llobregat

7         Mn. Miquel Àngel Jiménez i Colàs, bisbat de Sant Feliu de Llobregat

8         Mn. Xavier Lloses i Salvador, bisbat de Girona

9         Mn. Ignasi Lopez i Clevillé, bisbat de Girona

10       Mn. Juan Luengo i Alvarado, arquebisbat de Barcelona

11       Mn. Albert Manich i Bou, bisbat de Sant Feliu de Llobregat

12       Mn. Josep Matamala i Orta, arquebisbat de Barcelona

13       Mn. Raimon Mateu i de la Casa, arquebisbat de Tarragona

14       Mn. Miquel Miras i Núñez, bisbat de Terrassa

15       Mn. Antoni Monclús i Marquès bisbat de Vic

16       Mn. Josep Montoya i Viñas bisbat d’Urgell

17       P. Aniol Noguera i Clofent, bisbat de Vic, escolapi

18       Mn. Sebastià Payà i Sánchez, bisbat de Sant Feliu de Llobregat

19       Mn. Ricard Rodriguez-Martos i Dauer, arquebisbat de Barcelona

20       Mn. Josep Maria Rufas i Martínez, bisbat de Sant Feliu de Llobregat

21       Mn. Carles Sánchez i García, bisbat de Girona

22       Mn. Josep Vidal i Perelló, arquebisbat de Barcelona

DE LLIBRES
11.12.2008 | 12.07
CIGRONS NACIONALISTES
09.12.2014 | 9.45
Sabies que…? (4)
01.04.2012 | 10.27

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.