Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

22 de setembre de 2011
0 comentaris

Sembra de futur (al voltant del 15-M)

Davant el 15-M (i encara que no tinga massa clar encara què passa dins d’aquest moviment) vull dir el que segueix:

A) El sistema s’ha preguntat per a què serveix aquest moviment social. Creuen que si no té conseqüències immediates, no val. Però tot el nou té un temps de gestació, d’embaràs. 

B) El sistema creu que si no es tenen mitjans poderosos no es pot arribar a res. Però amb mitjans humils es poden sacsejar consciències. De tota manera, la fortalesa que exhibeix el poder no és tanta ni tan compacta com ens vol fer creure.

C) El sistema pensa que amb la força es pot reprimir qualsevol brot de novetat, però a la vida li sobra amb una esquerda per tal de renàixer. Una veu humil col.labora al triomf del canvi.

D) El sistema tendeix a desacreditar qualsevol iniciativa que el qüestione. Però la veritat de les utopies, encara inasolible, és inapagable perquè hi crema l’anhel de la justícia.

E) El sistema vol que totes les coses seguesquen com sempre per tal d’arramblar amb tot, com sempre. Però la indignació i la implicació de molts sectors socials parla d’un canvi que es farà cada vegada més imparable, tant com l’expoli a què s’ha sotmés els febles.

I si ens fixem bé, ens ha d’arribar a l’ànima la gent als carrers, a les places, sobretot -i de moment- el que passa a la plaça Syntagma. Milers de mans alçades i netes davant una tanca de policies que custodien el parlament grec; milers de veus cridant, hora darrere hora, que ja hi ha prou d’exhaurir els pobres, d’esprémer el poble. I ara, per allò del toc cristià, podríem fer referència al moment de la llavor que creix per ella sola, perquè Déu l’alimenta. I aquesta llavor és avui la INDIGNACIÓ DE TANTS SECTORS SOCIALS que no volen callar després de tants anys d’expoli mut. I podem afirmar, encara que siga difícil de creure, la gent del poder té els dies comptats, o potser els anys… bona vesprada. 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.