Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

11 d'agost de 2007
0 comentaris

DIJOUS FOU DIA D’EXPOSICIONS

 Ja sabeu que de tant en tant agafe el tren a Xeraco (La Safor), i em plante a la ciutat de València en uns tres quarts d’hora per tal de veure alguna exposició. Això és el que vaig fer el darrer dijous. El que passa és que se m’oblidà posar el despertador i arribava cap a les 11h15. Però vaig aprofitar el dia ben bé.
La primera estació fou el MUVIM. Allí poguí contemplar les exposicions segïents:
1936-1939 REVISTES I GUERRES… és interessant per poder adonar-se de la diferència de mitjans i tractament que es va fer de la guerra als dos bàndols. Evidentment em quede amb el fidel a la República per la qualitat i la quantitat de la seua producció.
IMÀGES PER AL CINEMA: EDUARDO MUÑOZ BACHS (València, 1937-L’Havana, 2001): molt interessant perquè podem veure com (bàsicament a la Cuba de Fidel Castro) es presentaven les pel.lícules i el tipus de pel.lícules que s’oferien a la gent.
IMATGES PER A UNA RENOVACIÓ, PABLO RAMÍREZ I EL LLIBRE IL:LUSTRAT EN ELS ANYS 50-60: també interessant…

Més tard, vaig fer cap al Museu de Prehistòria de València. Allí poguí contemplar l’exposició ELS REFLEXOS D’APOL.LO. ESPORT I ARQUEOLOGIA A LA MEDITERRÀNIA ANTIGA… vaig gaudir de les explicacions dels panels al voltant del que era l’esport a Grècia i el seu homoerotisme.
Allí mateix hi havia una exposició sobre la Vela Llatina. Vaig entrar-hi però isqué indignat perquè el Govern Valencià no sé què pretén amb aquesta exposició. És interessant el recorregut pel que ha estat l’Albufera i les barques, barquetes, etc. Però en un video sols es veuen imatges de l’estat del nostre litoral: tindran morro? Però si en són responsables…
I el tercer museu fou l’IVAM. Allí vaig poder gaudir de:
CANYA. IDEES I VOLTES… normaleta.
EQUIP CRÒNICA in the IVAM collection: s’ha de veure necessàriament. La recomane de veritat.
PINAZO: EL RETAT INFANTIL. No és un tema que m’apassione, però ja que hi era…
I la que, de veritat, us recomane és El RETRAT ESPANYOL AL PRADO. DEL GRECO A GOYA… acabe el 2 de setembre. Encara teniu uns dies per veure-la. Són 62 obres: de Vicent Lòpez, Leonardo Alenza, Joaquín Sorolla, Francisco de Goya… En fi, tot un plaer visual…
Finalment, vaig dinar al restaurant de l’IVAM… on hi havia persones que feien servir la nostra llengua, però els cambrers no hi ha manera de fer-los dir ni bon profit.
Bon dia.

P.S.: Sols dir-vos tres cosetes més. Em queden algunes exposicions per veure (ho faré abans d’acabar agost) Entre elles la d’Alfons Roig. 1903-1987. Una vida dedicada a l’art al Cel.legi Major Rctor Peset. He sabut d’un bloc que us recomane visitar sobre XARTLAPOLACA. I si voleu, podeu entrar a la pàgina revistasyguerra.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.