Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

24 de juliol de 2014
0 comentaris

ELS “ALTRES” JOVES DEL MÓN RURAL

Els joves rurals dels pobles constitueixen, juntament amb els xiquets, el sector més fràgil de la societat ja que el seu pes a nivell real i legal és menor. Estan més exposats a espolis i injustícies.

Normalment els plans socials es confeccionen sense comptar amb la seua aportació, encara que lògicamemt són el futur de la societat. La simple supervivència en el món dels adults ocupa tota la preocupació dels plans estatals.

Tant a nivell real com legal, els joves es veuen més exposats ja que molts d’ells no consten als registres civils i el seu pes social és menor en una societat dominada pels adults.

De vegades les ONGs dels països desenvolupats els fiquen el caramel a la boca iniciant-los en processos de creixement social. Però després, en arribar a l’edat adulta o si s’acaben les ajudes en èpoques de crisi, els deixen en el voral sense miraments.

Tots aquests condicionants s’agreugen en el cas de les xiquetes ja que el seu pes social és menor. La seua altíssima desescolarització i la seua submissió al món dels barons és una dificultat hui per hui insuperable.

Ara toca fer memòria del text de Mc 9, 37 en què Jesús abraça un xiquet, no tant per la seua infantil bondat sinó pel seu enorme desempar social. Els creients haurien de ser persones a qui els importa allò que sembla no importar-li gens a ningú.

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.