Instituts i drogues

Tot el món deu recordar que el ministeri de l’Interior posà en marxa un pla per tal de lluitar contra la venda de drogues al voltant dels IES. Aquest pla, durant els dos mesos -més o menys- que ha estat en vigor ha donat aquest balanç:

275 notificacions d’incidents ha rebut Conselleria des del 17 de febrer D’aquestes 155 al que anomenarem SSTT de València.

112 detencions en tot el País Valencià. 22 han estat per vendre estupefaents prop dels IES.

El País Valencià ocupa el segon lloc -després d’Andalusia- en el nombre d’arrestos pel que fa a l’apartat de centres educatius. Si ens referim als llocs d’oci hem “batut el rècord” a tot Espanya.

I la cifra que més pot cridar l’atenció és que de les 3.128 persones denunciades per tenença o consum de drogues, 509 ho han estat al nostre País Valencià. Un 16’27%. I una dada més -per allò de la immigració-: la major part són ciutadans espanyols. Sols 23 han sigut estrangers. I tot això durant 40 dies sols.

 

Si mirem més detingudament les dades del Ministeri de l’Interior veurem que, pel que fa als voltants de centres educatius, SOLS hi ha hagut detencions a les comunitats de Madrid (17), Catalunya (9), País Valencià (22), Andalucía (29), Aragó (3), Castella i Lleó (2), Castella-la Manxa i Galícia (5), Canàries (8), Cantabria (15) i la Rioja i Melilla (1).

 

No vull alarmar amb aquestes dades. Però els fets són els fets. A França els estudiants es manifesten pel PCE -primer contracte d’ocupació- i a Espanya la major part de ciutats volen batre el rècord del més nombrós “botellón”. No tinc res en contra dels joves ni de la diversió de la joventut, però sí haig de dir que algun dia haurem d’agafar el bou per les banyes. El fracàs escolar no baixa, el jovent sols vol divertir-se, no sap què és l’esforç. I nosaltres, pares, professors i societat en general, mirant-nos el melic. Que preciós el tenim!

Quant a valldalbaidi

Valldalbaidí, professor de llengua i literatura catalanes (així ho diu el meu títol administratiu) malgrat el que diga el PP, fa molt anys que treballe en aqueixa cosa que uns volen que siga educació i altres ensenyament, i jo ja no sé el que és. 
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Instituts i drogues

 1. diu:

  Devant el dubte raonable, de que ETA sols actua per què el  PP s’ha profite politicament de la violència, contra el nacionalisme democratic.

  Per tant l’escepticisme és patent del braç militar indirecte de l’estrema dreta espanyolista.

 2. diu:

  És allò de "quant pitjor millor…

  Des d’un poblet xicotet
  Àngel

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*