Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

28 de desembre de 2006
General
2 comentaris

Viatge a la ciutat de Na Rita “Fartera”

Bé, a veure si se m’entén el títol com  vull que se m’entenga. No sóc d’utilitzar malnoms (excepte per al Saplñana) del tipus abans utilitzat per a l’alcaldessa de València. Però, ja que no ha tingut la deferència de contestar-me a la meua proposta feta a la pàgina web que ha obert recentment), pense que s’ho mereix.
El que volia comentar-vos és que avui hem estat a València: la meua germana, la meua neboda i una amiga i jo. Cada u anava a fer unes gestions. Jo he passat per MUFACE per tal d’arreglar unes qüestions que venia arrosegant des de feia més d’un any. Després he hagut d’agafar un autobús d’EMT, el núm 5B, i he estat a punt de baixar abans de la destinació. L’autobús tocava terra i no vegeu com es balancejava (més que un vaixell). Un senyor que tenia al costat m’ha comentat que aquest matí havia agafat el mateix i que havia estat pitjor.
També, com a cosa sociològica de la ciutat, vull dir-vos que aquest senyor se m’ha adreçat en castellà. Li he contestat en valencià i, a partir d’ahí, valencià en tota la conversa. És el que cal fer. I, com que no tenia molt clara la parada que havia de fer, li he preguntat a una altra senyora si faltava molt. Aquesta senyora l’havia escoltada parlar en castellà. Però, com us ho dic, a mi m’ha contestat en valencià. I m’ho ha indicat bé. Així que, ciutadanes i ciutadans de la València (del Cid!!!… és broma!!!), ja ho sabeu: utilitzeu la llengua nostra i veureu com es produeix el miracle. Fins i tot, sense jo dir res, la meua germana m’ha dit que havia escoltat més que mai (avui) la nostra llengua entre la gent.

I, com a activitat cultural, he visitat l’exposició La Col.lecció ORTS-BOSCH al Museu de Belles Arts de València. Exposició que havia de tancar el 15 d’octubre i ho farà el proper 7 de gener. Visiteu-la. Paga la pena. I des de la meua humil visió de l’art vull agrair al Sr. En Pere M. Orts i Bosch la donació que ha fet al Museu de Belles Arts (i a tot el poble valencià). Són més de dos-centes pintures, diverses escultures medievals i modernes, tapissos dels segles XVII i XVIII, mobles, orfebreia, cristalleries i peces ceràmiques d’alt valor, a més de fines porcellanes de la Companyia d’Índies, la Xina, el Japó i Llemotges. MOLTES GRÀCIES; SENYOR EN PERE M. ORTS. Vosté sí que és tot un cavaller valencià. I no altres que s’ho fan dir però de forment ni un gra. Moltes gràcies de nou.

P.S.: La imatge il.lustrativa del post és una Immaculada d’Acisclo Antonio Palomino.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. La València d’avui no té res a veure amb la que descriviu als blocs, és infinítament més valenciana, lingüisticament, que en els darrers 40 anys.

    Cordialment, són tot pre-judicis. Des de la distància. Ara bé, cal tenir "tacte". Una gota d emel fa meravelles i un litre de vinagre crea rebuig. De mica en mica…s’ompli la pica…."

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.