Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

17 de març de 2009
2 comentaris

Una altra paràbola

Santa Gertrudis i Sant Patrici

Com que el forn “polític” no està per pastissos… avui deixarem una altra paràbola.


Per aquells temps en què començaren a il.luminar-se pobles i ciutats, es conta que es va fixar el dia de la la inauguració de la duta de l’enllumenat a una població per a les dotze del matí. Ja estaven els postes, els cables, els llums.. tot esperant que el polític de torn premera l’interruptor d’arranc. El que es considerava més llest i presumit es va dir: a mi no m’agafa la davantera ningú. Isqué al camp, es va tombar plàcidament davall els cables i a esperar que el rellotge apuntara l’hora assenyalada per tal de passar al Guinnes com el primer morador d’aquells llars a contemplar la llum.

I arribaren les dotze i la una i unes quantes hores més i els cables no es van il.luminar, ni viu passar res ni notà cap alteració. Quina decepció! Avorrit d’una espera tan prolongada i intrigat per l’esclafit dels coets, tornà a casa i quina seria la sorpresa quan tot el món festejava amb enorme avalot l’arribada del fluid elèctric als carrers, la seua mateix casa estava radiant de llum.

-Però Abundi, on t’has clavat?  
-He estat esperant el pas de la llum al parc, digué com a explicació, i per aquells cables no ha passat, per on ha arribat? Abundi s’havia situat al marge de la cultura, de la convivència del poble.

A més a més de tindre l’ull espabilat, on i com adquirir ulls per tal de veure l’invisible? La fe, el progrés, el consell, les càmares hipersensibles de vigilància, els càlculs matemàtics, l’experiència, l’examen fred i atent, quatre ulls, que sempre veuen més que dos?

Fins ací la paràbola… com sempre, arreplega per aqueixos indrets del món tranquil i de bona fe… tan allunyat de la realitat dels forn polític (que cada dia ens sorprén amb més “pastes” de boniato).

Temperatura moral, José Ramón Giner,
Un ratito largo, Julio Seoane.
Motivo de escándalo, Enrique Chicote Serna i
¿Desparpajo? Quia, desvergüenza, José María Izquierdo 

Divendres de dolor
24.11.2007 | 12.37
Articles de repom (29)
28.09.2010 | 5.40
De tornada
14.09.2017 | 6.14

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. El mateix va passar en un poble allunyat de montanya on mai haven vist una traca.

    Va abaixar el concejal de torn a comprar una traca pirotècnica per primera vegada per a la celebració d’un acte festiu.

    I quan la va encendre resulta que la traca pirotècnica no anava. I li diu el concejal, si jo la vaig comprovar pel camí per veure si funcionava i anavava perfectament.

     

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.