Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

24 de desembre de 2010
0 comentaris

Un passeig amb Jesús en el Nadal del segle XXI (I)

“Oh llum de Déu, radiant sol, que brilles en el bressol. Envia’ns la teua resplendor, que il.lumine el nostre cor. Feliç portal, mansió de pau, que albergues Déu Xiquet. Envia’ns la teua pau, Senyor, que alegre el nostre cor”


és la lletra d’una melodia nadalenca que va arribar fins al cel. Li sonaven bé a Déu. Li digué al seu Fill Jesús: “Camina, ves a la terra i assabenta’t bé d’on vénen, i si el que diuen és veritat o és una cançó roquera”. I sense pensar-s’ho més va baixar a la terra.

     Va anar a una ciutat, terme mitjà, i el primer que es va trobar, foren els carrers ornamentats, amb llums de tots els colors: roges, blaves, brillants com el sol, amb un malbaratament de llum capaç d’il.luminar mig món. Es va quedar bocabadat. Quina meravella! i açò, per què? es deia Jesús. Potser ha arribat el gran rei o magnat de mig món i, com aqueixes coses li agraden tant per a fomentar el seu prgull, li hagen preparat tal rebuda. I pensar que jo, quan vaig nàixer, quasi ningú se’n va assabentar i allí en la cova no hi havia ni tan sols un llum d’oli. Quant ha canviat la vida!

     Sense eixir de la seua sorpresa, va fer un recorregut pels carrers i trobà les tendes plenes, la gent eixint tan carregada que a penes podien caminar (encara sort que tenien el cotxe a la porta), de no sé quines coses, alegres i com plenes de felicitat. S’hi aproximà i va veure que les bosses estaven saturades de dolços, massapans, begudes de totes les marques, mariscos, de qui serà l’aniversari, o quina mosca els ha picat a tots a la vegada? Segurament ha de ser d’algú molt important i molt pròxcim a ells, ja que tots ho fan i quina curiositat! tots duen les mateixos coses, com si les regalaren. Aquesta gent ha de ser molt rica ja que no es distingeixen uns d’altres. I pensar que, quan jo vaig nàixer, mancava de tot, inclús de bressol i solament un poquet de llet que li van donar als meus pares els ramaders. 

     En passar per una tenda va veure amb robes antigues, amb consignes molt ben preparades, cada u sabia de carretó el paperot que li havien assignat, mentre unes veus enllaunades contaven unes narracions sobre un Jesús de Natzaret, fent un recorregut a la seua manera d’uns llibres que a penes coneixia la gent, tret d’algunes historietes. Quin espectacle més meravellós! La gent aplaudia, igual que al futbol. Aquests homes i dones són uns extraordinaris professionals del teatre. Alguna cosa li sonava a Jesús el nom i els llocs de Natzaret, Betlem, Jerusalem, reis, però li costava reconéixer-s’hi. A on hem arribat! La meua vida no va ser cap somni, ni un espectacle per a entreteniment de la gent mandrosa, s’indignava Jesús en els seus propis pensaments.

     PD: D’uns papers trobats al Monestir de Santa Maria de Nassiu. 

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.