Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

23 de gener de 2021
0 comentaris

POLÍTICS I POLÍTICA

Política significa el gobierno de la polis, de la ciudad. Deu d’estar al servei del bé comú i de la dignidad de la persona. La seua missió és organizar la societat de mode que nigú haja de patir misèria, ningú quede exclòs ni socialment ni econòmica. Ha d’aconseguir equilibris socials i territorials, ajudar que les persones generen el seu propi desenvolupament. La major ajuda als pobres és permetre’ls una vida digna a través del teball perquè a més de procurar-los la subsistència, és curs per al creixement personal, per a tindre unes relacions sanes amb els companys, expressar-se, compartir, ser corresponsables. La política ha d’assegurar a cada persona les seues capacitats i el seu esforç, ha de enfortir el públic i el comú.

Però és una llàstima que en massa ocasions els polítics sols es preocupen per aconseguir vots per tal d’assolir o seguir en el poder i fer-ne ús en benefici propi i dels seus amics, en posar-se travetes uns a altres en lloc de buscar la millor solució als problemas del poble. Açò, unit a la manca de transparència i als abundants casos de corrupció, ha desprestigiat enormement la política.

Moltes vegades els polítics generen crispació i amb això aconsegueixen que la gent es canse i se’n desentenga, la qual cosa, sols beneficia els poderosos. Aquest liberalisme individualista en què estem immersos sotmet la política al dictat de les finances. La política en ella mateixa no és corrupta, és molt necessària i digna, el que hi ha són practiques corruptes indesitjables guiades per interessos particulars. Cal reivindicar la política com una expressió de caritat, indispensable per a un  cristià. Lloem els cristians que es comprometen per tal de dur l’honradesa a les institucions publiques. Esigeix molt d’esforç i acompanyament ser un polític honrat.

Els polítics honestos són els que busquen el bé comú. No intenten enganyar, ni afalagar l’electorat. Els polítics tenen l’obligació de ser ètics. No capatassos del poder econòmic, veritable dirigent polític. Els hi ha, i volem rendir el nostre més sentit homenatge a aquests politics que s’esforcen durant anys per a fer un món més just.

La majoria dels països desitgen viure en democràcia, que significa govern del poble. Un poble ha de ser obert, estar disposat a acollir i deixar-se enriquir per altres.

Necessitem recuperar “la nostra” política, ser-ne els artífexs, que les llistes electorals siguen obertes, que els pressupostos siguen participatius s’elaboren entre tots i mirant les necessitats de tots. Recuperar l’activitat econòmica, social i cultural, prende decisions. Açò suposa un canvi d’actitud. I de compromís.

Tots els ciutadans som polítics. Tenim el dret i el deure de participat en els assumptes polítics, no consentir la corrupció, defendre els nostres drets sobre els interessos particulars d’una pocs amb molts recursos i capacitat de pressió. No reduir el nostre paper a votar en les eleccions.

I ara, amb la pandèmia s’han suprimit quasi totes les activitats des dels governs (ajuntaments, comunitats, …) Necessitem saber què s’ha fet amb el diner destinat a elles. S’ha ajudat els més necessitats?

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.