Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

24 de setembre de 2019
0 comentaris

Santa Teresa de Calcuta (5 de setembre)

La Mare Teresa va néixer el 27 d’agost de 1916 a Skopje (Macedònia). Als 18 anys Agnés aquest va ser el seu nom de baptisme va entrar a les Congregació de les Germanes de Loreto a Dublín (Irlanda). Després de passar el primer període de formació a Irlanda va ser enviada a l’Índia, on va fer els seus primers vots prenent el nom de Teresa. Des de 1931 va començar a ensenyar a l’Escola de Santa Maria de Calcuta. Allà entre els més pobres va experimentar aquella “anomenada” que la va fer deixar l’ensenyament a l’escola i la seva Congregació per fundar les Missioneres de la Caritat a Calcuta, al servei dels més pobres entre els pobres. Després d’una vida sencera dedicada a portar a la pràctica l’Evangeli, va rebre també el premi Nobel per la Pau el 1979. Va morir commocionant a tothom el 5 de setembre de 1997, quan les seves  Missioneres s’havien escampat pels cinc continents amb 610 missions a 123 països.

Santa Teresa de Calcuta va ser “una gran servidora dels pobres de l’Església i de tot el món. La seva vida  és un testimoni de la dignitat i del privilegi del servei humil. No només va triar ser l’última, sinó
també les servidora dels últims. Com veritable Mare dels pobres, es va inclinar cap a tots els que patien diverses formes de pobresa. La seva grandesa resideix en la seva habilitat per donar sense tenir en compte el cost, donar “donar fins que faci mal”. La seva vida va ser un amor radical i una proclamació audaç de l’Evangeli “(Joan Pau II, Homilia de la Beatificació de la Mare Teresa).

Beatificada el 19 d’octubre de 2003 per Sant Joan Pau II, ha estat canonitzada pel Papa Francesc el 4 de setembre de 2016. Amb el testimoni de la seva vida ella recorda a tots que la missió evangelitzadora de l’Església passa a través de la caritat, alimentada amb la pregària i l’escolta de la Paraula de Déu.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.