Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

27 de gener de 2013
0 comentaris

SANT ANDREU APÒSTOL (i III), VALÈNCIA

L’antiga parròquia de Sant Andreu es va traslladar a la seva nova ubicació al carrer Colom, responent a l’arranjament parroquial que va realitzar el juliol de 1941 l’Arquebisbe Prudenci Melo, segregant per a això part de la feligresia de Sant Joan i Sant Vicent.
 
Mentre es buscava un solar per poder construir el temple parroquial la nova parròquia de Sant Andreu es va instal · lar provisionalment en dos refugis antiaeris de la Gran Via.
 
No es va trigar a trobar un solar al carrer Colom, de manera que el bisbe auxiliar, Joan Hervás i Benet, Vicari Capitular de la diòcesi “seu vacant” va beneir i va col · locar la primera pedra començant seguidament les obres d’acord amb els plànols traçats per l’arquitecte Vicente Traver. El primer que es va construir va ser la Capella de la Comunió, situada al costat esquerre del cos central del temple, que es va inaugurar el 28 d’octubre de 1947. Les obres van continuar i s’habilità el temple per al culte el dia 19 de març de 1953.
 
Presideix l’altar major la imatge del titular sant Andreu Apòstol, obra dels escultors Rausell i Llorens. A la dreta es troba La nostra Senyora de les Victòries, històrica imatge que segons la tradició portava el rei Jaume I el Conqueridor a les batalles.
 
A la Capella de la Comunió es venera la Verge del Sagrat Cor, advocada de
les causes difícils i desesperades, obra de l’imatger Román Salvador.
 
La parròquia conserva algunes obres de seu patrimoni artístic. Entre altres, es trobala taula de la Mare de Déu de la Llet entre sant Joan Bautista i sant Jeroni, de Joan de Joanes i una artística custòdia de plata de 1’50 metres d’alçada, que va ser donada el 1673 pel Gremi de Pescadors, a la primitiva parròquia de Sant
Andreu.
 
Al principi l’edifici es va construir amb un accés descobert que comunicava directament amb el carrer Colom, posteriorment s’ha construït al mateix solar un modern edifici, per la planta baixa del qual  s’accedeix al temple parroquial.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.