Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

5 de novembre de 2013
0 comentaris

PROBLEMES DE LLENGUATGE (i 2)

Les empreses multinacionals s’anomenen així perquè operen en molts països a la vegada, però realment pertanyen a uns pocs països poderosos, que s’apoderen de la riquesa dels països on intervenen.

Països en desenvolupament és el nom que reben els països envestits pel desenvolupament d’altres més poderosos. Segons l’ONU, aquests països en etern procés de desenvolupament, a través del Deute Extern, envien als països desenvolupats deu vegades més del que reben. Qui desenvolupa a qui?

I la justícia? Qui fa les lleis, el poble o els poderosos? a qui creuen vostés que beneficiaran aleshores? I si alguna vegada una llei penalitza un ric… doncs no passa res, es canvia la llei.

“La justícia és com les serps, solament mosseguen els descalços” (Òscar Romero)

Perdem la por a les paraules i exercitem-nos en el noble art d’anomenar cada cosa pel seu nom. Gràcies a Déu, comptem amb persones, com el malagauanyat Òscar Romero (a.c.s), l’emèrit bisbe Pere Casaldàliga, el bisbe  Joaquim Pinya (a.c.s.), el bisbe Raúl Vera, el P. Abat de Montserrat, mossén Vicent Micó, i molts altres que no tenen pèls a la llengua. Bon dia.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.