Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

3 de desembre de 2012
0 comentaris

PRIORITATS O FRIVOLITATS, text del P. Josep Miquel Bausset, publicat a LEVANTE-EMV, dissabte

La nostra societat es pot construir des de les prioritats o des de les frivolitats! No hi ha terme mig! I és que, malgrat la crisi i les dificultats econòmiques que viuen moltes famílies, sempre n´hi han bones notícies. Perquè la crisi, ben encarada, amb generositat i solidaritat, pot obrir camins d´esperança. 
Levante-EMV (28 de novembre) ens informava que el promotor Antonio Gimeno, ha cedit a l´Ajuntament de l´Alcúdia 25 vivendes per a famílies desnonades. El Sr. Gimeno deia: «Hem de deixar de pensar només en un mateix i ser solidaris amb els qui menys tenen». I afegia encara: «Això que faig no té importància. Hi ha gent que cada dia fa moltes coses per anar endavant.»
A l´Alcúdia, el meu poble, hi ha hagut quatre desnonaments i se n´esperen sis més. Deu famílies en situació de precarietat i de sofriment, a les quals hem d´ajudar, per tal que no caiguen en la marginalitat. Com deia el Sr. Gimeno, «tots podem fer molt. És fonamental no tindre ànims de lucre i començar a mirar les coses d´una altra manera.» Persones com Antonio Gimeno i actituds de solidaritat com la de l´Ajuntament de l´Alcúdia (amb l´alcalde i els regidors dels quals n´estic orgullós!) fan que encara hui pugam creure en l´home! Perquè aposten per les prioritats! Com Càritas, Creu Roja, Mans Unides, parròquies, Bancs d´Aliments i tantes associacions altruistes, que treballen per un món millor, on prioritzen la generositat i la solidaritat, per damunt de l´especulació, el frau, la corrupció i l´ànim de lucre! Els qui diuen que res no pot canviar no tenen raó! Gestos com els del Sr. Antonio Gimeno i l´Ajuntament de l´Alcúdia, ens fan creure en un món millor. En una altra manera de viure!
I si un promotor de vivendes com el Sr. Gimeno pot fer aquest gest de solidaritat i d´humanitat, ¿per què la Generalitat no actua també en el mateix sentit? El mateix dia, una altra notícia ens deia que a la província de Castelló (a partir de l´1 de gener) les polítiques immorals dels governs de Rajoy i de Fabra, faran que es deixe de prestar la teleassistència als ancians. Precisament al sector més vulnerable de la nostra societat! A no ser que a última hora, la Diputació de Castelló incloga una partida per salvar el conveni amb la Creu Roja, que presta aquest servei. O bé que es cobre un cànon de 10 euros als ancians, com passa a d´altres comunitats autònomes. 
Com sempre, el debat està entre una societat que creu en l´home i en el seu futur i una altra societat que s´aprofita dels més dèbils i que gasta uns diners que no són seus (!!) per «construir» un model insostenible i insolidari. I som els ciutadans, els qui hem d´optar per uns (el Sr. Gimeno i l´Ajuntament de l´Alcúdia) o per d´altres (Fòrmules 1, Palau de les Arts, Màsters de Golf….)
Fa uns dies, el monjo Antoni Pou deia en l´homilia de la missa conventual: «En els moments de crisi social actual, l´imaginari apocalíptic torna a sorgir amb força en la veu de molts indignats, que ja no demanen reformes, sinó començar de nou. Començar de zero! Ja no demanen xicotets canvis socials, sinó canvis profunds en la manera d´entendre el funcionament de les empreses, de la política i de la democràcia».
Per cert: si les famílies són tretes de casa per no pagar als bancs, com és que el Govern de la Generalitat, que tampoc paga, ningú no els trau del carrer Cavallers? Cal que la nostra societat opte entre prioritats o frivolitats! Perquè no hi ha terme mig!!

Els municipis endeutats
15.05.2014 | 12.37
Més articles
22.12.2009 | 7.01

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.