Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

7 de gener de 2009
3 comentaris

POLÍTICS? NO, GRÀCIES

Sant Ramon de Penyafort i sant Julià

No sé vosaltres però jo ja n’estic més que fart (o tip, d’aquest estil de fer política i dels polítics que tenim). Per què? Més d’una vegada he dit ja alguna coseta al voltant d’aquest aspecte. Però quan veus que hi ha persones que s’estan anant a l’atur, que alguns ho passen malament per tal de dur endavant una família, que cobrem sous que, ja m’agradaria per a alguns dels nostres polítics, arriba un moment que ho engegaries tot a “fer la mà” -passeu-me l’expressió-. Dades que vénen a “explicar” aquest cabreig.
 

L’alcalde la Pobla del Duc cobra 30.900€ en un any a pesar de no tenir dedicació exclusiva. Segons una informació publicada per Levante-EMV, Natalio Navarro percep 8,20€ per cada hora que dedica a l’ajuntament. No té l’exclusiva perquè cobra del PP de València. Tot el que cobra, segons aquesta mateixa informació, ho fa com a hores extres. I si no fóra prou, té altres regidors que han cobrat: 5.759€ (Juan Miñana), 1.933€ (Salvador Fenollar), 5.660€ (Ma Àngeles Sandiego), etc. 
 
Els exdiputats demanen la “paga” de les Corts. Són una desena d’exparlamentaris que han demanat aquesta pensió. La pensió màxima enguany és de 2.441,75€. Això és el que els haurà de pagar -o la part proporcional segons els anys que han estat parlamentaris-, però el que no puc entendre és que exparlamentaris, com Manuel Giner Miralles, Juan Marco Molines, Salvador Sanchis Perales, declaren una pensió pública de 776€ (la Cambra li n’haurà d’abonar 1.665), 565€ (la Cambra li n’haurà de pagar 1,953), 624€ (la Cambra li haurà de fer efectius 1.329€). Però si alguns tenen una pensió més baixeta que ma mare…  pobrets exparlamentaris. I el que ja clama al cel és que l’exalcalde de Ribarroja de Túria haja estat condemnat a tres anys de presó per haver-li arreglat la pensió a una treballadora del seu ajuntament (va cotitzar pels anys que havia treballat sense contracte). No havíem quedat que totesi tots eren iguals davant la llei.
 
I el que ja clama al cel (encara més) és la presència en càrrec públic de familiars i durant tant de temps. Dissabte podíem trobar a EL PAÍS una referència a les principals sagues que ocupen el poden a Benidorm des de fa molts anys. Ací podeu llegir la informació. De veritat, tot açò que denuncie ajuda molt poquet per tal que “confiem” en la classe política. Molt poquet. Per no dir gens.
Bon dia.
 
PD: I si voleu podeu llegir aquests articles:
Cabalgada de Reyes, Àngel López Garcia-Molins (EL PAÍS)i
Feliz Año Nuevo, Almudena Grandes (EL PAÍS)
 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

 1. Ay Àngel si cobraren 1.000 eurets tots els mesos, voriem qui es feia polític, aleshores seria per gust i per fer bé al poble. M’agrada la política però és una puta mentida.
  Un saludet i que passes un bon any

 2. Crec que en quan als salaris pensarem el contrari, jo crec que els politics deurien cobrar molt.

  Però en un context molt lògic, unes mesures anteriors:

  Augmentar el control sobre el politic,

  Escollir-lo personalment, tu no tries una llista, tries una persona, per a evitar les persones totalment desconegudes per tots que estan a una llista, i que es dediquen a votar quans els ho diuen,

  I l’enduriment de les penes per malversació, i altres d’aquest estil, aplegant inclús a la carcel.

  Perquè, per a que els que isca com a politic siga una persona que realment represente a un grup de gent que el coneix, i així aproximar la politica al poble, amés que tindre un bon salari i amés el perill de perdre-ho fàcilment i inclús anar a presó, el pot asustar i evitar problemes de politics de baix mà.

  Tot encaminat a tindre politics que realment siguen vàlids, i propers al poble, i no coruptes. Ara que cadascú pense el que vulga.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.