Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

26 de juny de 2006
General
5 comentaris

PAAU (selectivitat) a l’IES “Ausiàs March” de Gandia (la Safor)

Un cop fetes públiques les qualificacions obtingudes pel nostre alumnat a les PAAU d’enguany, en faré un valoració.

Els alumnes presentats i qualificats com a APTES a les PAAU en la convocatòria de juny han estat 42. Tenim, per tant, un 100% d’aptes a les proves de selectivitat. Repetim resultats del curs passat. També hem de dir que el curs passat dels nou centres que imparteixen batxillerat a la ciutat de Gandia (4 IES -públics- i 5 Col.legis Concertats d’ESO -privats-), el nostre institut va ser el primer en la nota mitjana de les PAUU de tota la ciutat (concretament, una nota mitjana de 6’01). Els tres primers van ser centres públics (IES “Ausiàs March”, IES “Maria Enríquez” i IES “Tirant lo Blanch”) i el quart fou Las Colinas –privat i concertat en ESO-.

Pel que fa als resultats d’enguany i únicament centrant-nos en el nostre centre podem dir el que segueix:

 

La nota més alta ha estat un 9’12 (amb una nota mitjana d’expedient d’un 9’6). La segona ha estat un 9’06 (amb una nota mitjana d’expedient d’un 9’9). I la tercera ha estat un 8’76 (amb una nota mitjana d’expedient d’un 9’6). Pel que fa a sexes: la primera i tercera són dones i el segon és home. No deu ser tan roí -atenció, gent de poca fe!!!- cursar batxillerat en un centre públic. La nota més baixa en aquestes proves ha estat un 5’76 (amb una nota mitjana d’expedient d’un 5’9), seguida d’una alumna amb la qualificació de 5’9 (amb una nota mitjana d’expedient d’un 6’4).

Per tant, i no penseu que m’estic posant flors, la resta d’alumnes del nostre centre ha obtingut una qualificació entre 5’9 i 8’76 a les PAAU. No és mal resultat, crec jo. Perquè l’anàlisi s’aproxime més a la realitat diré que 14 alumnes tenen una qualificació entre 6 i 7; 17 entre 7 i 8; i, finalment, 6 tenen entre 8 i 8’76. I, si ho voleu en percentatges:

Entre 5 i 6: 4’7%

Entre 6 i 7: 33’3%

Entre 7 i 8: 40’4%

Entre 8 i 10: 21’4%

Conclusió: dels 42 alumnes presentats pel nostre centre un 61’8% (26 alumnes) han obtingut una qualificació igual o superior a 7; i aquests 42 alumnes presentats i aprovats representen un 52’5% del total d’alumnes matriculats en 2n batxillerat. S’ha tornat a donar que la meitat de l’alumnat de 2n de batxillerat no realitza les proves de selectivitat en la convocatoria de juny. Ara bé, l’èxit dels alumnes que sí la realitzen és -aproximadament- del 100%. I, a pesar que la Conselleria ens “posa” cada vegada més “entrebancs” per a la tasca acadèmica als centres públics -menys diners en inversió i més dificultats per a la confecció de grups- el resultat acadèmic és, com es pot veure i pel que fa al centre on impartesc classe, bo.

Bona vesprada i bon estiu a tot l’alumnat que ha realitzat i superat les proves.

 P.S.: Aquesta referència als resultats obtinguts pel nostre alumnat sols és una raó més perquè pares i mares confien en l’ensenyament públic -almenys, pel que fa al batxillerat-. Gràcies.

 

 

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

 1. Jo que sempre he estat en col·legi públic. I els vents que fan córrer des de la Conselleria són d’una ponentada que tomba, me’n alegre força. Els meus fills i llurs mestres, que van a la reserva-ghetto, que ens depara la conselleria a Ciutat Vella, també fan un esforç encomiable.

                                                                           Josep.  

 2. Si, com m’has dit i he entés la teua dona també s’hi dedica -a açò d’ensenyar a qui no vol aprendre-, ho has de saber molt bé: la situació de l’ensenyament públic des que tenim aquests governs de … bo, millor me n’abstinc…

  Bona vesprada

 3. …fà 25 anys! 😛

  Haguès estat un del teus pitjors alumnes,he,he.Bé,ja saps k a Einstein també el marginaven  ;O)

  Veus com tens uns alumnes que no te-l´s mereixes!

  Salut,Jordi

 4. …fà 25 anys! 😛

  Haguès estat un del teus pitjors alumnes,he,he.Bé,ja saps k a Einstein també el marginaven  ;O)

  Veus com tens uns alumnes que no te-l´s mereixes!

  Salut,Jordi

 5. I ja ho sabem que, als cursos de batxillerat, els alumnes que tenim no ens els mereixem. Ara bé, l’ESO no hi ha ningú que li pose remei ja… almenys és el que pense…
  Salut, Jordi… 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.