Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

24 d'agost de 2012
2 comentaris

“L’Església no pot ser neutral”, pel P. Josep Miquel Bausset (Levante-EMV)

Josep M. Bausset

En la situació actual de crisi econòmica, l’Església, amb una actitud apartidista però no neutral, ha d’estar sempre al costat dels pobres i dels marginats i alhora, profèticament, ha de denunciar la injustícia i l’opressió dels poderosos. ¿És decent que el director de l’aeroport de Castelló (un aeroport inoperant) cobre 84.200 euros a l’any? 42.100 per retribució fixa per director general i un complement de 42.100 euros més per director de vigilància i control de contracte i obra? (Levante-EMV 14 de juliol)¿És decent que, a excepció dels eurodiputats Ramon Tremosa (CiU) Rosa Estaràs (PP) Oriol Jonqueras (ERC) i Raül Romeva (Iniciativa) tots els altres eurodiputats (també els valencians!!) votaren en contra de volar a Brusel·les en Vueling classe turística (que costa 150 euros) i preferiren volar en Bussines Class d’Ibèria, amb un preu de 1.297 euros? Entre aquests privilegiats que votaren en contra d’un vol més econòmic, hi ha Jaime Mayor Oreja, Pilar del Castillo, Carlos Iturgáiz, Carmen Fraga, Andrés Perelló, Salvador Garrido, Josefa Andrés o Raimon Obiols. ¿És decent que més de 20 centres de dia estiguen tancats o abandonats? ¿I que els de Museros i Montcada, només obriren el dia de la inauguració? ¿I és decent que a Xàtiva, dos centres assistencials per a malalts mentals estiguen esperant des de fa tres anys a ser inaugurats? ¿És decent gastar 300.000 euros en un «monument» a l’aeroport de Castelló? ¿És decent que la Generalitat pague 55.000 euros per un gran cartell publicitari del «Nuevo Hospital de la Vall d’Uixó» i que l’hospital continue encara «aparcat»? L‘expresident Camps en presentar la maqueta a finals de març de 2011 digué: «prometí que la Vall tendría hospital y aquí presentamos la maqueta y el proyecto del futuro hospital». I l’hospital encara no el tenim! ¿És decent que per il·luminar les set lletres de la paraula Cullera, a la rotonda nord del poble, es gasten 58.900 euros que pagaran a parts iguals l’Ajuntament, la Generalitat i el Govern de l’Estat? I mentrestant, a l’agost, l’associació Nou Futur Valencià va tancar els seus dos centres d’acollida de menors, per impagament de la Generalitat, que tot el 2012. És per això que l’Església no pot ser neutral i amb valentia ha de denunciar aquests despropòsits, com ha fet l’arquebisbe de Buenos Aires, el cardenal Jorge Bergoglio, que a propòsit de la nova pobresa convidava a indignar-se pel fet que «que el pa i el treball no arriben a tots». I com el el bisbe de Donòstia, José Ignacio Munilla, que denunciava els «governs que han gastat uns diners que no tenien, endeutant les administracions i comprometent el futur de les noves generacions».

PD: Subscric el text signat pel P. Bausset. 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

 1. L’església catòlica de Roma no és neutral, mai ha estat neutral. Sempre ha estat al costat del poder, en el poder, o per damunt dels que han tingut el poder. Tots ho sabem. En la meua família, en primera persona.
  Com ha de denunciar els poderosos, l’església catòlica de Roma?, a qui denuncia?, als seus socis, als qui li paguen 13 milions d’euros cada mes o als seus integrants???
  És més, si l’església catòlica de Roma fóra coherent, així com Jesús va fer fora els mercaders per fer negoci en el Temple, (fet interpretat com a falta de respete, a més dels crits del animals,…), deuria fer fora la meitat dels que hi van cada diumenge, no sé a què,… potser a netejar consciències, o a intentar-ho,… si és que en tenen, de conciència. És respectuós un Temple que acull aquells que roben els diners dels més pobres, diners que desvien per comprar-se pissets, o potser per contractar traductores rumanes?

  Ben al contrari:
   estos dies passats estavem en Barcelona, (per a que els meus fills la conegueren, i per viure les festes de La Vila de Gràcia). També eren les festes de Sant Roc, festes que es celebren en la plaça de la Catedral, (fan tallers de dimonis, cucanyes,…). I ja que estavem en la plaça, vam voler entrar en la Catedral, (com a visita cultural per als xiquets; que no religiosa), i NO EM VA DEIXAR ENTRAR la persona que estava allà en la porta perquè jo PORTAVA TIRANTS. I em va dir que faltava el respecte perquè no anava ben vestida; que em comprara un mocador, que allí en la plaça una dona en venia a 2 euros. I li vaig dir que eren uns hipòcrites, que a la boda de la infanta les convidades amb tirants estaven ben assegudes dins la Catedral, (no la vaig vore, però m’ho imagine), i que tot eixe teatre dels muscles coberts no era per a que jo no faltara el respecte, sinó per a voler fer creure que ells respectaven alguna cosa, (enllà del poder; això no ho vaig dir), i per dissimular tot d’immoralitats fetes al llarg dels anys.
  I que de segur que a Déu li agradaven més els meus muscles que la seua mirada, que no devia ser molt neta si els trobava irrespectuosos.
  I a tot això la cua paralitzada, i els meus fills fent cara d’espant.
  I encara em falta saber quina comissió tindran de cada mocador venut.

  L’església católica i romana actual dista molt de l’Evalgeli. I amb això està tot dit. Caldria una altra església al costat del poble, no serveix la de Roma. No ha servit, de mai.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.