Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

30 de març de 2010
0 comentaris

?La Soledat d?Ontinyent contada a les confraressetes i els confrarets? és un treball del nostre Macip, Sergi Gómez i Soler

   Data: vint-i-nou de març de 2010

 

 

 

 

 

 

 

La Confraria de la Soledat vol comunicar-los que ahir, dia vint-i-huit de març de 2010, diada del Diumenge de Rams, el dia que la nostra entitat dedica als seus associats més menuts, la nostra Seu –plena de gom a gom- va acollir la presentació d’un llibret pensat i fet especialment per a ells. L’obreta du per nom La Soledat d’Ontinyent contada a les confraressetes i els confrarets” i és un treball del nostre Macip, Sergi Gómez i Soler.

 

En ella, es fa un repàs històric àgil i curiós als quatre segles d’existència de la Confraria i també a la història d’Ontinyent. S’explica com es va fundar la Soledat, qui formava part d’aquella confraria, com es regia i com va acabar sent el pas de Setmana Santa propi de l’Ajuntament d’Ontinyent, com participava en les processons i tot allò que ha succeït a partir que Marià Benlliure va esculpir l’actual imatge i la Confraria ha tornat a renàixer. A més, el text s’acompanya amb dibuixos del mateix autor que al·ludeixen a cada tema tractat preparats perquè els xiquets els coloregen, i s’afegeixen refranys, llegendes, un mapa, explicacions que relacionen uns temes amb altres… tot un món interactiu que fa del llibret un objecte màgic i estimable, i que esdevé necessari per a poder entendre tant la Confraria de la Soledat com també la Setmana Santa ontinyentina.

 

Per a la nostra Confraria és tota una satisfacció que un autor tan reconegut dins l’àmbit etnològic valencià col·labore constantment amb la seua Confraria i que, en esta ocasió, ens haja sorprés tot dedicant una obra de tals característiques als nostres xiquets, que tant importants són per a la Confraria i les activitats que desenvolupem. A més, Sergi ha comptat amb unes col·laboracions d’autèntic luxe que cal assenyalar i agrair, com ho són la participació en la maquetació i el disseny de Juanjo Alcaide, l’assessorament històric d’Alfred Bernabeu i el pedagògic de Noemí Gómez.

 

L’acte va ser introduït amb les paraules de la periodista Arantxa Vidal, plenes de consideració i estima cap a la personalitat de l’autor i també de la seua obra etnològica. I  fou tancat amb un profund agraïment del Clavari, Salvador Sanchis, per la dedicació constant tant del Macip com també de tantes persones com són les que participen de l’alegria de la Soledat.

 

Si desitgen ampliar la informació o bé contactar amb nosaltres, saben que poden fer-ho a través del nostre blog: soledatontinyent.blogspot.com o bé del nostre correu electrònic: soledat_ontinyent@hotmail.com

 

La Junta Directiva. Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.