Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

12 de febrer de 2009
2 comentaris

La insensatesa

És el títol de l’article de Joan F. Mira publicat a El Temps, núm. 1.286. Abans de referir-m’hi, vull deixar clar que el títol del post anterior amb el nom de la ciutatde València en castellà no ha estat un lapsus sinó la constatació del que han fet amb ella PPOE. I mentre no es demostre el contrari així ho seguiré pensant. 
 
Us vull deixar el darrer paràgraf de l’article:

“I no hi fa res, a l’hora de la insensatesa nacional, de recordar que España ha estat 25 anys acostant a la mitjana europea la renda per capita gràcies als diners que ens regalaven països com Holanda i Alemanya, que no es permeten tants balafiaments. I no és obstacle, a la insensatesa dels governs successius de Madrid, de recordar que som també els primers d’Europa, i de l’ample món, en dèficit abismal de la balança dita per compte corrent, que vol dir que ens gastem més que no produïm, en proporcions ruïnoses. Ni que som els darrers en productivitat i en més petits detalls, com la despesa en serveis socials o en investigació. Coses sense importància, ja que tothom estava feliç i content mirant com érem els primers en construcció d’habitatges inútils, tants cada any com França, Anglaterra i Alemanya juntes, països endarrerits, no tant moderns ni dinàmics com nosaltres. I sí, efectivament, som els primers en atur, en desocupació, els primers amb molta diferència, ara i abans, però això tampoc no té tanta importància, comparat amb l’esplendor dec l’alta velocitat. Com ha estat possible tanta insensatesa i durant tants anys, tanta vanitat, tanta buidor, tant d’orgull i tant d’exhibicionisme fatu, només s’explica si hom recorda la història d’Espanya, del Cid al toro Osborne. Però d’això, potser, ja parlarem un altre dia.”

I ja posats a referir-nos a textos de la premsa escrita, ahir a Levante-EMV trobàvem l’article de Baltasar Bueno, Defensores de las ruinas, “secuestrados”. Com deuen baixar les aigües al PP de Valencia-Castellón i Alicante, quan fins i tot els seus escriuen coses com aquestes:

“Dice bien Jesús Civera en estas páginas que los defensores de las, para mí venerables, ruinas del Teatro Romano de Sagunto están «de vacaciones», porque no abren la boca con lo que está ocurriendo en el puente de la Trinidad.

Yo me atrevería a decir, si se me permite la osadía, que más bien que unos están de vacaciones, anestesiados, regalados, colocados, recibiendo generosos sobres y nóminas, y otros secuestrados, por la gracia del PP, partido al que no le interesa ahora ejecutar la sentencia de la reversión de las obras hechas ilegalmente, estafa política total, pues fue una de sus buques insignias de las promesas electorales para alcanza el poder en la Comunitat Valenciana. Uno de los tantos embustes de dicha formación, al decir de Virosque, pues prometió Camps el pleno empleo y lleva ya en su debe cerca de los 400.00 (exactamente 388.845, según las últimas cifras oficiales facilitadas) que se ponen los lunes al sol.

Camps-Rambla tienen más acentuada que otros políticos y gobernantes la habilidad e inmoralidad de anestesiar tanto a mensajeros como ciudadanos, los primeros cómplices necesarios, con las inyecciones adormecedoras, a veces letales, de sus turiferarios, llámese Canal 9 o palmeros de los ámbitos escritos, radiados y televisados. 

Esto hace (menos mal que nos queda Levante-EMV para enterarnos de cómo está el patio de ciertas pasadas de rosca, presuntos desmanes y abusos del poder constituido) que impere la ley del silencio o, en su defecto, la ley de la descarada e infundada alabanza, o la ley de la venta de cortinas de humo.” 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Els espanyolistes els interesa fer veure que si la TV3 és pot veure al País Valencià no és per que les institucions valencianes i catalanes que representen al seus ciutadans estiguen d’acord, és preferible fer veure que és per què al congreso de los diputados hi estàn d’acord, quan al País Valencià no s’ha vist cap moviment en contra de la TV3.

    Al igual que la senyera valenciana amb franja blava coronada, si al Congreso español estàn d’acord, doncs a empassar-s’ho tot hom.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.