Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

10 d'agost de 2012
0 comentaris

Hi ha alternatives a la crisi?

Us traduesc un text de Gerardo Villar. I clar que sí hi ha alternatives. La feina que tenim és dur-les a cap.

“Vaig recorrent bastants pobles. Des de Caritas m’envien a fer xarrades pels pobles sobre la Solidaritat davant la crisi. I a tot arreu em passa el mateix. Que acudeixen a la xarrada persones grans. Amb una voluntat immillorable. Però l’atur l’estan vivint sobretot persones joves, i les persones joves tenen, sobretot, el poder i la possibilitat de fer un tomb a la situació. Primerament, pense que aqueixes persones grans poden fer poc, però després canvie d’opinió. en veure la realitat.

Totes les persones podem tindre una alternativa a la crisi: col.locant els nostres diners en fons ètics i en banca ètica, donant microcrèdits a xicotets projectes, apadrinant en cada poble persones que cerquen alternatives. Fent el boicot a certs productes que estan ja denunciats per estar produïts per un treball explotador. Participant en activitats de protesta amb el nostre tall de consum. I manifestant cívicament la nostra opinió. I sobretot, creant grups de persones afectades pels desnonaments i la crisi.

Podem canviar amb aquesta crisi en la nostra forma de viure, la nostra implicació en la realitat. No la podem deixar en mans dels polítics, sinó que hem de ser totes les persones els que ens marquem el futur al nostre estil.

Ens cal conéixer les causes de la crisi. Analitzar l’estil que estàvem vivint, com estem dominats pels diners i els guanys. I si volem fer una societat nova cal viure uns valors nous. Per tal de fer una forma de viure nova.

I jo aposte per uns valors: democràcia real, compartir, solidaritat, ajuda, col.laboració, felicitat, natura… Valors nous que exigeixen una forma d’organitzar-nos nova. I això és un repte molt fort a la nostra comoditat, al nostre benestar. Alternatives a les nostres institucions.

Per tal de començar veig estupendament els grups de persones que ja estan informant-se, formant-se, analitzant, cercant, experimentant. I d’ahí pot sorgir una comunitat amb ganes d’alternatives en una economia del bé comú. Serà un pas molt important el dia que hi haja moltes plataformes de persones en atur. En la crisi, cerquem una societat alternativa.” 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.