Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

30 de novembre de 2010
0 comentaris

Els actors de la crisi econòmica (i III)

     Estem en temps de grans canvis perquè el sistema econòmic neoliberal no garanteix als països rics seguir vivint a base d’especulació, del diner fàcil i de l’engany a costa dels països pobres. L’avarícia, la sobreexplotació dels recursos naturals, el consum desmesurat de l’energia, tant fòssil com renovable, ha trencat el sistema i molts governs, com el nostre, estan esperant veure-les venir sense respostes ni solucions perquè en l’actual sistema neoliberal no les hi ha.

     Avui més que mai és el moment i l’oportunitat d’apostar per un altre model econòmic alternatiu al model neoliberal. Existeix i ho saben els que ens governen. La pregunta que ens fem molts és si s’atreviran Salgado i Zapatero a posar fre al gran capital o seguiran essent fidels al dogma que marquen ells.

     Cal un canvi radical. No volem guerres com les que promocionen els EEUU, no volem fam al món, volem preus dignes per als agricultors i ramaders i per als consumidors, volem una soberania alimentària per als països i per als pobles, volem un comerç mundial i democràtic entre els governs, no entre multinacionals. Avui es produeixen tres vegades més aliments que ens els anys seixanta mentre que la població mundial solament s’ha duplicat en aqueix període. No hi ha crisi d’aliments sinó la impossibilitat d’accedir-hi per part d’àmplies poblacions que no poden pagar els preus actuals.

     Vénen temps (ja els tenim ací entre nosaltres) per a lluitar i treure la màscara als actors de la crisi. Que la paguen ells (els que l’han provocada).

     PD: Aquest text ha estat trobat en els calaixos del refectori de Santa Maria de Nassiu. I si en voleu més mireu aquest enllaç. Bona vesprada.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.