Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

27 de novembre de 2016
0 comentaris

Després d’unes eleccions locals, què cal fer?

Passades les eleccions municipals és l’hora de col.laborar per tal que el poble i l’ajuntament funcionen, per tal d’arranjar el que en necessita i per a millorar el que siga possible. T’apuntes encara que no sigues alcalde ni concejal?

Als pobles són mals esdeveniments els moguts per la ràbia, la mentida, l’enveja, l’orgull, la venjança o la por. Quan els desterrarem del poble?

És important oferir informació a l’alcalde i concejals sobre els desperfectes dels carrers, centre de salut, camins, escoles, fonts o llums per tal que puguen arranjar-ho al més prompte possible. Vinga! Apunta’t un gol.

El que més necessita un poble és UNIÓ, segons diu la corranda. La unió té dos enemics molt nocius: la llengua que fa mal en parlar i les mans que no fan res més que recollir. Els has declarat la guerra?

Els comptes clars i la xocolata espessa, diu el refrany. Açò ve a compte que els veïns necessiten saber dues coses: quant ingressa l’ajuntament per tots els conceptes, per tal de cobrir les seues despeses i en què es fa servir el diner ingressat. Si l’ajuntament fa aquestes dues coses sense engany de forma que ho entenguen tots tindrà l’estima i la benevolència dels veïns. El poble dormirà més i descansarà millor. Així siga.

El dia en què l’ajuntament consulte els veïns sobre assumptes de certa importància caldrà fer sonar les campanes. Assumptes d’importància són aquells que requereixen bastant diner.

I el dia en què els veïns acudesquen a les reunions de l’ajuntament caldrà fer festa popular.

Tot l’anterior ens pots ajudar a millorar com a persones bones, intel.ligents i lliures i si a més a més té fe també haurà millorat com a cristià.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.